דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
מרק שעועית צמחוני
מרק שעועית צמחוני
מרק שעועית עם הרבה ירקות

מצרכים למתכון

9 מנות/יחידות, 415 גרם למנה\יחידה (8-10 מנות כמנה עיקרית (סיר 5 ליטר))

  • שמן זית - 1/4 כוס - סה"כ (60 מ"ל)
  • כרישה - 2 גדלים ממוצעים - סה"כ (400 גרם)
    רק החלק הלבן - חתוך לעיגולים
  • בצל - יחידה גדולה (322 גרם)
    קצוץ
  • שום - 1/3 ראש
    מקולף ופרוס דק
  • סלרי - כרפס - 4.5 גבעולים - סה"כ (203 גרם)
    4-5 גבעולים כולל עלים קצוצים
  • תפוח אדמה - 3 יחידות בינוניות - סה"כ (507 גרם)
    חתוכים לקוביות
  • גזר - יחידה גדולה ללא קליפה (238 גרם)
    מגורד
  • קישוא - 2 יחידות בינוניות - סה"כ (436 גרם)
    קלופים ופרוסים לסהרונים
  • קוביות עגבניות - 800 גרם
  • רסק עגבניות - 3.5 כפות - סה"כ (151 גרם)
    3-4 כפות
  • שעועית בובס - אריזת ניילון (500 גרם)
  • פטרוזיליה - 3.5 כפות-קצוץ - סה"כ (18 גרם)
    3-4 כפות
  • שמיר -  כפות-קצוץ - סה"כ (23 גרם)
    2-3 כפות
  • בזיליקום - 2 כפות-קצוץ - סה"כ (6 גרם)
  • רוזמרין - 2 כפות - סה"כ (10 גרם)
  • תימין - 2 כפות-קצוץ - סה"כ (4 גרם)
    תימין לימוני
  • פלפל שחור - 1/4 כפית שטוחה
    1/4-1/3 כפית - גרוס
  • חוואג` למרק -  כפות שטוחות
  • פפריקה - כף שטוחה
    מתוקה
  • מלח - 2 כפיות שטוחות
    לפי הטעם (אפשר להתחיל בכפית)
- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מעל חצי שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 מבשלים את השעועית (אני אוהבת להשתמש בשעועית בובס (בובעס) אך ניתן להשתמש גם בשעועית לבנה קטנה), ושומרים מעט מהנוזלים שהתבשלה בהם (אגב, קטניות לא מבשלים עם מלח כי הן לא מתבשלות עד הסוף).
  • 2 מחממים את הסיר על אש בינונית, מוזגים השמן ומחכים דקה עד שיתחמם. מוסיפים את הכרישה והבצל, מכסים ומאדים עד הזהבה והתרככות הכרישה.
  • 3 מוסיפים את השום (פרוס דק), מערבבים ומחכים דקה (לא יותר כיוון שהשום מפתח מרירות).
  • 4 מוסיפים את הסלרי, תפוחי האדמה, הגזר, הקישואים, קוביות העגבניות ורסק העגבניות, ומערבבים (אם הבצל מתחיל להישרף יש להוסיף מעט מים).
  • 5 מוסיפים את השעועית המבושלת ומים שיכסו את הכל ועוד מעט (עד 3-4 ס"מ משפת הסיר).
  • 6 מוסיפים את כל העליים והתבלינים (לא כולל המלח), מביאים לרתיחה של 15 דקות ואח"כ 35 דקות על אש בינונית-נמוכה. בסוף מוסיפים את המלח לפי הטעם.
  • 7 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
אופציות לגיוון: נקניקיות (אני אוהבת מרגז) פרוסות, לחם שום קלוי עם גבינה קשה בהגשה.

שיטת ההכנה כוללת גם טיגון.

עוד הצעות למתכונים

המתכון באדיבות איריס אשד

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)25461
חלבונים (גרם)10 2.41
פחמימות (גרם)399
מתוכן סוכרים (גרם)5.92 1.43
שומנים (גרם)7.59 1.83
מתוכם שומן רווי (גרם)1.07 0.26
נתרן (מ"ג)836.81201.75
סיבים תזונתיים (גרם)4.46 1.07
מים (גרם)212.9551.34
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)294.5771.02
ויטמין B (מ"ג)2.880.69
ויטמין B1 (מ"ג)0.140.03
ויטמין B2 (מ"ג)0.10.02
ויטמין B3 (מ"ג)1.590.38
ויטמין B5 (מ"ג)0.590.14
ויטמין B6 (מ"ג)0.410.1
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)48.8111.77
ויטמין C (מ"ג)23.325.62
ויטמין E (מ"ג)0.880.21
ויטמין K (מק"ג)2,824680.94
סידן (מ"ג)77.2418.62
ברזל (מ"ג)1.790.43
מגנזיום (מ"ג)44.9110.83
זרחן (מ"ג)85.8520.7
אבץ (מ"ג)0.650.16
אשלגן (מ"ג)570.28137.49
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.290.07
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.090.02
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.190.05
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.080.02
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.080.02

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
7.3% 12.4% 16.3% 64%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.15 (0.17 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.