דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
מרק שעועית אדומה גיאורגי

מצרכים למתכון

9 מנות/יחידות, 110 גרם למנה\יחידה (8-10 מנות)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 משרים את השעועית האדומה במים למשך כל הלילה, מסננים את מי ההשריה וממלאים את הסיר במים מחדש.
  • 2 מבשלים את השעועית כשעתיים עד ריכוך כמעט מלא, ומוסיפים מים רותחים עד בערך פי 2 מגובה השעועית.
  • 3 מוסיפים בצל ושום וממשיכים לבשל עד ריכוך.
  • 4 מרסקים את השעועית עם הבצל בתוך הסיר בעזרת מועך תפוחי אדמה או בעזרת בלנדר ידני (ריסוק מעט גס).
  • 5 מוסיפים מלח, פלפל ירוק חריף, תבלינים, ירק ואגוזים, וממשיכים לבשל כחצי שעה עד שעה, עד צמצום נוזלים והסמכת המרק (בדרגת הסמיכות שרוצים).
  • 6 בהצלחה ובתיאבון חיוך
טיפ למתכון
ניתן לקשט בבצל ירוק קצוץ. מומלץ לטבול צ`אדי (לביבות קמח תירס). המתכון שלי ללביבות נמצא באתר - "צ`אדי - לביבות מקמח תירס".

הערך התזונתי לא כולל את הצ`ילי המתוק והצ`ילי החריף. בתמונה רואים כד חרס קטן מקורי מגיאורגיה... אם יש ברשותכם כד כזה או כלי חרס אחר לתנור, אפשר לצקת את המרק לתוך הכלי, לכסות ולהכניס לתנור בחום של 190-200 מעלות ל- 20 דקות. המרקם הופך להיות קרמי - פשוט מעדן!

- פרסומת -

הצטרפו אל הבלוג של מאיה

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)215196
חלבונים (גרם)11.55 10.51
פחמימות3330
מתוכן סוכרים (גרם)2.15 1.96
שומנים (גרם)5.12 4.66
מתוכם שומן רווי (גרם)0.79 0.72
נתרן (מ"ג)386.66351.87
סיבים תזונתיים (גרם)7.74 7.04
מים (גרם)52.4947.77
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)34.2231.14
ויטמין B (מ"ג)0.60.55
ויטמין B1 (מ"ג)0.040.03
ויטמין B2 (מ"ג)0.040.04
ויטמין B3 (מ"ג)0.270.25
ויטמין B5 (מ"ג)0.120.11
ויטמין B6 (מ"ג)0.120.11
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)16.6715.17
ויטמין C (מ"ג)14.8813.54
ויטמין E (מ"ג)0.20.18
ויטמין K (מק"ג)1,4061,280
סידן (מ"ג)32.2429.34
ברזל (מ"ג)0.670.61
מגנזיום (מ"ג)11.6910.64
זרחן (מ"ג)26.9924.56
אבץ (מ"ג)0.20.18
אשלגן (מ"ג)171.01155.62
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.050.05
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)00
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.050.05
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.060.05
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.060.05

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
13.6% 9% 20.3% 57.1%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.