דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
מרק ריבוליטה איטלקי נהדר לחורף, צילום: דן לב, סטיילינג: דלית רוסו

מצרכים למתכון

8 מנות/יחידות, 572 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

  • בצל - יחידה גדולה (322 גרם)
    קצוץ גס
  • שום - 5 שיניים
    קצוצות גס
  • גזרים - 2 יחידות בינוניות ללא קליפה - סה"כ (232 גרם)
    קלופים וחתוכים לקוביות
  • סלרי - כרפס - 2 גבעולים - סה"כ (90 גרם)
    חתוכים לקוביות בגודל 1 ס"מ
  • שמן זית - 1/3 כוס - סה"כ (80 מ"ל)
    לטיגון הירקות
  • עגבניות - 4 יחידות בינוניות - סה"כ (688 גרם)
    חתוכות לקוביות בגודל 1 ס"מ
  • פטרוזיליה - כוס-קצוץ (50 גרם)
    קצוצה גס
  • תפוחי אדמה - 2 יחידות בינוניות - סה"כ (338 גרם)
    קלופים וחתוכים לקוביות
  • שעועית לבנה - 2 כוסות - סה"כ (376 גרם)
    הכי נוח להשתמש בשעועית קפואה
  • מים - 2 ליטר
    מינרלים או מסוננים
  • תרד - 3 כוסות-קצוץ - סה"כ (195 גרם)
    עלים טריים קצוצים גס
  • ג`בטה כפרית - יחידה (160 גרם)
  • מלח - קורט
  • פלפל שחור - קורט
  • שמן זית - כף (10 מ"ל)
    לזילוף מעל המרק
- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל חצי שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 מחממים סיר גדול על להבה נמוכה-בינונית. מוסיפים את שמן הזית, הבצל, השום, הגזר והסלרי, ומאדים כ- 10 דקות תוך כדי בחישה מדי פעם, עד שהירקות רכים.
  • 2 מוסיפים את העגבניות והפטרוזיליה, ומאדים כ- 5 דקות נוספות, עד שהעגבניות רכות. מוסיפים את תפוחי האדמה, השעועית והמים, ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה, מכסים ומבשלים כ- 20-25 דקות, עד שתפוחי האדמה רכים.
  • 3 מוסיפים את התרד, הלחם, המלח והפלפל השחור, מערבבים ומסירים מהלהבה. טועמים ומתקנים תיבול, יוצקים לקערות, מזלפים את שמן הזית ומגישים מרק ריבוליטה איטלקי משובח.
  • 4 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
גיוון: ניתן להחליף את השעועית בגרגירי חומוס מבושלים באותה הכמות.

ציוד נדרש: סיר גדול למרק.

התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.

עוד הצעות למתכונים

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)30353
חלבונים (גרם)10.09 1.76
פחמימות (גרם)427
מתוכן סוכרים (גרם)6.33 1.11
שומנים (גרם)11.34 1.98
מתוכם שומן רווי (גרם)1.8 0.31
מתוכם שומן טראנס (גרם)0.10.02
נתרן (מ"ג)262.4945.87
סיבים תזונתיים (גרם)6.84 1.19
מים (גרם)495.6386.61
ליקופן (מ"ג)2.620.46
ויטמין A (מק"ג)424.6974.21
ויטמין B (מ"ג)3.170.55
ויטמין B1 (מ"ג)0.210.04
ויטמין B2 (מ"ג)0.140.03
ויטמין B3 (מ"ג)1.60.28
ויטמין B5 (מ"ג)0.650.11
ויטמין B6 (מ"ג)0.450.08
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)110.8519.37
ויטמין C (מ"ג)38.646.75
ויטמין E (מ"ג)1.830.32
ויטמין K (מק"ג)236.3641.3
סידן (מ"ג)134.9523.58
ברזל (מ"ג)4.050.71
מגנזיום (מ"ג)82.5314.42
זרחן (מ"ג)143.7725.12
אבץ (מ"ג)1.370.24
אשלגן (מ"ג)923.21161.33
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.240.04
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.060.01
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.170.03
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.070.01
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.060.01

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
9.7% 16.1% 14.3% 59.9%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.22 (0.25 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.
מה דעתך?