דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

8 מנות/יחידות, 235 גרם למנה\יחידה (7-8 מנות)

  • שמן זית - 4 כפות - סה"כ (40 מ"ל)
    לטיגון
  • בצל - 3 יחידות בינוניות - סה"כ (375 גרם)
    קצוץ
  • שום - 2 ראשים
    קצוצים (לפי הטעם)
  • בטטה - 4 יחידות בינוניות - סה"כ (1.25 ק"ג)
    קלופות וחתוכות לקוביות
  • סלרי - כרפס - גבעול (45 גרם)
    עלה כרפס
  • מלח - 1/2 כף שטוחה
    לפי הטעם
  • פלפל שחור - 1/4 כפית שטוחה
    לפי הטעם
  • אבקת מרק בטעם עוף - כף שטוחה (12 גרם)
    לפי הטעם
  • צ`ילי גרוס - 2 גרם
    1/4 כף (לפי הטעם)
  • מים - לפי הצורך

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • עד חצי שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
מרק בטטה פיקנטי
מרק בטטה בטעם פיקנטי מיוחד
  • 1 מטגנים בסיר את הבצל עם השמן זית עד לשקיפות ומוסיפים את השום. לאחר מכן, מוסיפים את הבטטות ומטגנים 3 דקות.
  • 2 מוסיפים מים עד לכיסוי ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש, מתבלים במלח, פלפל שחור, אבקת מרק וצ`ילי גרוס. מוסיפים את הכרפס ומבשלים עד שהבטטות מתרככות (כ- 20 דקות).
  • 3 טוחנים הכל בעזרת בלנדר ידני ומגישים. אפשר לחזור על התיבול לפני ההגשה ולעטר בעלי כוסברה או פטרוזיליה (אפשר גם רוזמרין) לצד פלח לימון שמוסיף המון! השילוב של מתוק, מלוח ופיקנטי זה שילוב מנצח.
  • 4 בתיאבון חיוך

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
9.3% 9.4% 7.7% 73.6%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.12 (0.13 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב