דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
מרק בטטה פיקנטי
מרק בטטה פיקנטי
מרק בטטה בטעם פיקנטי מיוחד

מצרכים למתכון

8 מנות/יחידות, 235 גרם למנה\יחידה (7-8 מנות)

  • שמן זית - 4 כפות - סה"כ (40 מ"ל)
    לטיגון
  • בצל - 3 יחידות בינוניות - סה"כ (375 גרם)
    קצוץ
  • שום - 2 ראשים
    קצוצים (לפי הטעם)
  • בטטה - 4 יחידות בינוניות - סה"כ (1.25 ק"ג)
    קלופות וחתוכות לקוביות
  • סלרי - כרפס - גבעול (45 גרם)
    עלה כרפס
  • מלח - 1/2 כף שטוחה
    לפי הטעם
  • פלפל שחור - 1/4 כפית שטוחה
    לפי הטעם
  • אבקת מרק בטעם עוף - כף שטוחה (12 גרם)
    לפי הטעם
  • צ`ילי גרוס - 2 גרם
    1/4 כף (לפי הטעם)
  • מים - לפי הצורך
- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • עד חצי שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 מטגנים בסיר את הבצל עם השמן זית עד לשקיפות ומוסיפים את השום. לאחר מכן, מוסיפים את הבטטות ומטגנים 3 דקות.
  • 2 מוסיפים מים עד לכיסוי ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש, מתבלים במלח, פלפל שחור, אבקת מרק וצ`ילי גרוס. מוסיפים את הכרפס ומבשלים עד שהבטטות מתרככות (כ- 20 דקות).
  • 3 טוחנים הכל בעזרת בלנדר ידני ומגישים. אפשר לחזור על התיבול לפני ההגשה ולעטר בעלי כוסברה או פטרוזיליה (אפשר גם רוזמרין) לצד פלח לימון שמוסיף המון! השילוב של מתוק, מלוח ופיקנטי זה שילוב מנצח.
  • 4 בתיאבון חיוך
עוד הצעות למתכונים

המתכון באדיבות סיון עזרא

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)21592
חלבונים (גרם)4.16 1.77
פחמימות (גרם)4017
מתוכן סוכרים (גרם)11.51 4.9
שומנים (גרם)5.07 2.16
מתוכם שומן רווי (גרם)0.78 0.33
נתרן (מ"ג)480.17204.44
סיבים תזונתיים (גרם)5.05 2.15
מים (גרם)182.4677.69
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)1,233525.01
ויטמין B (מ"ג)2.961.26
ויטמין B1 (מ"ג)0.150.06
ויטמין B2 (מ"ג)0.110.05
ויטמין B3 (מ"ג)1.060.45
ויטמין B5 (מ"ג)1.080.46
ויטמין B6 (מ"ג)0.550.23
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)18.217.75
ויטמין C (מ"ג)28.4412.11
ויטמין E (מ"ג)1.520.65
ויטמין K (מק"ג)6.062.58
סידן (מ"ג)88.0437.48
ברזל (מ"ג)1.590.68
מגנזיום (מ"ג)38.6316.45
זרחן (מ"ג)95.5440.68
אבץ (מ"ג)0.630.27
אשלגן (מ"ג)526.79224.28
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.180.08
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.010
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.170.07
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.020.01
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.020.01

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
9.3% 9.4% 7.7% 73.6%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.12 (0.13 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.