דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

5 מנות/יחידות, 577 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

  • סלק - 3 יחידות - סה"כ (360 גרם)
    קלופים וחתוכים לקוביות גדולות
  • גזר - 5 יחידות גדולות ללא קליפה - סה"כ (1.19 ק"ג)
    קלופים וחתוכים לקוביות גדולות
  • מים - 5 כוסות - סה"כ (1.2 ליטר)
  • סוכר - כפית שטוחה (5 גרם)
  • פטרוזיליה - 1/2 כוס-קצוץ - סה"כ (25 גרם)
  • שמן קנולה - 3 כפות - סה"כ (30 מ"ל)
  • שום - 4 שיניים
    קצוצות
  • חומץ 5% - 3 כפות - סה"כ (30 מ"ל)
  • סוכר - כף שטוחה (15 גרם)
  • מלח - 1/4 כפית שטוחה
    לפי הטעם
  • פלפל שחור - 1/4 כפית שטוחה
    לפי הטעם
  • כמון טחון - 1/4 כפית שטוחה
    לפי הטעם

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • עד חצי שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
סלט סלק וגזר
סלט סלק וגזר קל להכנה
  • 1 לבשל את הסלק והגזר במים עם כפית סוכר למשך כחצי שעה עד שיתרככו.
  • 2 לקרר היטב ולהוסיף את הפטרוזיליה.
  • 3 לערבב את השמן עם כל התבלינים ולשפוך על הסלק והגזר.
  • 4 לערבב מדי פעם לספיגת הטעמים, להעביר לכלי הגשה ולקשט בפטרוזיליה קצוצה לפי הטעם.
  • 5 בתיאבון חיוך

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
17.2% 11.9% 6.9% 64%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.17 (0.22 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב