דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

6 מנות/יחידות, 384 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

  • שמן קוקוס - 3 כפות - סה"כ (30 מ"ל)
    2 כפות + כף אחת
  • כרישה -  גדלים ממוצעים - סה"כ (300 גרם)
    החלק הלבן והחלק הבהיר הירוק
  • סלרי - כרפס - כוס-קצוץ (65 גרם)
    קצוץ דק
  • פלפל אדום - 1/2 יחידה בינונית - סה"כ (93 גרם)
    1/2 כוס פלפל אדום קצוץ דק
  • ירבוז - 45 גרם
    אמרנט - 1/4 כוס
  • קינואה - 1/2 כוס - סה"כ (86 גרם)
    אדומה או לבנה (שטופה)
  • מים - 3 כוסות - סה"כ (720 מ"ל)
  • גרעיני תירס מוקפאים - 4 כוסות - סה"כ (700 גרם)
    מופשרים (או תירס מוכן)
  • חלב - כוס (240 מ"ל)
    או תחליף חלב
  • מלח -  כפיות שטוחות
    לפי הטעם
  • פטרוזיליה - 2 כפות-קצוץ - סה"כ (10 גרם)
    אפשר גם טימין או טרגון טריים
  • פלפל לבן - 1/4 כפית שטוחה
    לפי הטעם

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • בערך שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
מרק תירס עם קינואה ואמרנט
מרק תירס עם דגנים, צילום: אנטולי מיכאלו
  • 1 בסיר כבד על חום בינוני ממיסים 2 כפות שמן קוקוס. בוחשים פנימה כרישה, סלרי ופלפל אדום. מבשלים 5 דקות בבחישה לעיתים קרובות.
  • 2.בוחשים פנימה אמרנט, קינואה ומים (3 כוסות), ומביאים לרתיחה על אש בינונית. מנמיכים את האש, מכסים חלקית ומבשלים 10 דקות.
  • 3 בבלנדר או מעבד מזון טוחנים 3 כוסות מגרעיני התירס עם כוס מים אחת. מוסיפים לסיר המרק ביחד עם כוס תירס נוספת והחלב. מוסיפים מלח לפי הטעם, בוחשים ומבשלים על אש קטנה 10 דקות.
  • 4 מוסיפים את כף שמן הקוקוס הנוספת והפלפל הלבן, מקשטים בפטרוזיליה ומגישים חם. המרק מסמיך כשהוא מתקרר, אז פשוט מוסיפים חלב לפי הצורך.
  • 5 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
רצוי להגיש בליווי סלט.

ציוד נדרש: בלנדר או מעבד מזון.

את האמרנט ניתן למצוא בחנויות טבע, אך אפשר גם להכין את המרק עם קינואה בלבד. מרק זה מחמם את הקיבה ומחזק, ומהווה ארוחה בצלחת. מבוסס על מתכון בספר "בישול בריא בקלי קלות" מהמטבח של פיליס, מאת פיליס גלזר (הוצאת קוראים).

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
10.5% 12.9% 12.7% 63.9%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.17 (0.2 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב