מצרכים למתכון
6 מנות/יחידות, 384 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)
אופן הכנת המתכון
- ראשונותסוג המנה
- מתחילדרגת קושי
- בערך שעהזמן הכנה
- חלבי, כשרכשרות
מרק תירס עם דגנים, צילום: אנטולי מיכאלו
- 1 בסיר כבד על חום בינוני ממיסים 2 כפות שמן קוקוס. בוחשים פנימה כרישה, סלרי ופלפל אדום. מבשלים 5 דקות בבחישה לעיתים קרובות.
- 2.בוחשים פנימה אמרנט, קינואה ומים (3 כוסות), ומביאים לרתיחה על אש בינונית. מנמיכים את האש, מכסים חלקית ומבשלים 10 דקות.
- 3 בבלנדר או מעבד מזון טוחנים 3 כוסות מגרעיני התירס עם כוס מים אחת. מוסיפים לסיר המרק ביחד עם כוס תירס נוספת והחלב. מוסיפים מלח לפי הטעם, בוחשים ומבשלים על אש קטנה 10 דקות.
- 4 מוסיפים את כף שמן הקוקוס הנוספת והפלפל הלבן, מקשטים בפטרוזיליה ומגישים חם. המרק מסמיך כשהוא מתקרר, אז פשוט מוסיפים חלב לפי הצורך.
- 5 בתיאבון
ללא צבעי מאכל
ללא חומרים משמרים
טיפ למתכון
רצוי להגיש בליווי סלט.
ציוד נדרש: בלנדר או מעבד מזון.
את האמרנט ניתן למצוא בחנויות טבע, אך אפשר גם להכין את המרק עם קינואה בלבד. מרק זה מחמם את הקיבה ומחזק, ומהווה ארוחה בצלחת. מבוסס על מתכון בספר "בישול בריא בקלי קלות" מהמטבח של פיליס, מאת פיליס גלזר (הוצאת קוראים).
התפלגות ערך תזונתי במתכון
התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים |
שומנים |
חלבונים |
פחמימות |
10.5% |
12.9% |
12.7% |
63.9% |
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה.
קרא עוד.
©FoodsDictionary 2025, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.
אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב