מצרכים למתכון
30 מנות/יחידות, 39 גרם למנה\יחידה (כ- 30 קציצות (תלוי בגודל, 3-4 קציצות למנה))
אופן הכנת המתכון
- עיקריותסוג המנה
- מתחילדרגת קושי
- בערך שעהזמן הכנה
- פרווה, כשרכשרות
קציצות עדשים לטבעוניים
- 1 מבשלים את תפוח האדמה בסיר מים כחצי שעה עד לריכוך, מסננים ומועכים אותו לפירה.
- 2 מבשלים את העדשים הכתומות בסיר עם מים כחצי שעה עד להתרככות ומסננים.
- 3 מטגנים במחבת את הבצל בשמן הזית כ- 10 דקות, מוסיפים אליו את שן השום ואת הגזר המגורר, וממשיכים לטגן עוד 10 דקות תוך כדי ערבוב.
- 4 מערבבים בקערה את כל המרכיבים, יוצרים קציצות בעזרת רינג בקוטר 6 ס"מ ומניחים על תבנית עם נייר אפייה משומן קלות בעזרת מברשת סיליקון.
- 5 מטפטפים מעט שמן זית מעל כל קציצה, ואופים בחום של 180 מעלות טורבו למשך כ- 45 דקות או עד השחמה.
- 6 מוציאים את התבנית וממתינים להתקררות.
- 7 בתיאבון
ללא צבעי מאכל
ללא חומרים משמרים
התפלגות ערך תזונתי במתכון
התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים |
שומנים |
חלבונים |
פחמימות |
18.8% |
11.5% |
15.8% |
53.9% |
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה.
קרא עוד.
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.
אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב