דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

30 מנות/יחידות, 39 גרם למנה\יחידה (כ- 30 קציצות (תלוי בגודל, 3-4 קציצות למנה))

  • תפוח אדמה - יחידה גדולה (323 גרם)
    קלוף
  • עדשים - 250 גרם
    כתומות - מושרות במים לכשעתיים
  • בצל - 2 יחידות בינוניות - סה"כ (250 גרם)
    קצוצים
  • שמן זית - 3 כפות - סה"כ (30 מ"ל)
    כתית מעולה - לטיגון
  • שום - שן
    קצוצה
  • גזר - יחידה גדולה ללא קליפה (238 גרם)
    מגורר בפומפייה
  • קמח מש אורגני - 2 כפות שטוחות - סה"כ (24 גרם)
    אפשר גם קמח עדשים/קמח חומוס
  • פלפל שחור - 1/4 כפית שטוחה
    גרוס - לפי הטעם
  • מלח - 1/2 כפית שטוחה
    לפי הטעם
  • שמן זית - 3 כפות - סה"כ (30 מ"ל)
    לשימון התבנית ולטפטוף מעל

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • בערך שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
קציצות עדשים כתומות אפויות טבעוניות
קציצות עדשים לטבעוניים
  • 1 מבשלים את תפוח האדמה בסיר מים כחצי שעה עד לריכוך, מסננים ומועכים אותו לפירה.
  • 2 מבשלים את העדשים הכתומות בסיר עם מים כחצי שעה עד להתרככות ומסננים.
  • 3 מטגנים במחבת את הבצל בשמן הזית כ- 10 דקות, מוסיפים אליו את שן השום ואת הגזר המגורר, וממשיכים לטגן עוד 10 דקות תוך כדי ערבוב.
  • 4 מערבבים בקערה את כל המרכיבים, יוצרים קציצות בעזרת רינג בקוטר 6 ס"מ ומניחים על תבנית עם נייר אפייה משומן קלות בעזרת מברשת סיליקון.
  • 5 מטפטפים מעט שמן זית מעל כל קציצה, ואופים בחום של 180 מעלות טורבו למשך כ- 45 דקות או עד השחמה.
  • 6 מוציאים את התבנית וממתינים להתקררות.
  • 7 בתיאבון חיוך

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
18.8% 11.5% 15.8% 53.9%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.16 (0.23 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב