דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
קציצות עדשים לטבעוניים

מצרכים למתכון

30 מנות/יחידות, 39 גרם למנה\יחידה (כ- 30 קציצות (תלוי בגודל, 3-4 קציצות למנה))

  • תפוח אדמה - יחידה גדולה (323 גרם)
    קלוף
  • עדשים - 250 גרם
    כתומות - מושרות במים לכשעתיים
  • בצל - 2 יחידה בינונית - סה"כ (250 גרם)
    קצוצים
  • שמן זית - 3 כף - סה"כ (30 מ"ל)
    כתית מעולה - לטיגון
  • שום - שן
    קצוצה
  • גזר - יחידה גדולה ללא קליפה (238 גרם)
    מגורר בפומפייה
  • קמח מש אורגני - 2 כף שטוחה - סה"כ (24 גרם)
    אפשר גם קמח עדשים/קמח חומוס
  • פלפל שחור - 1/4 כפית שטוחה
    גרוס - לפי הטעם
  • מלח - 1/2 כפית שטוחה
    לפי הטעם
  • שמן זית - 3 כף - סה"כ (30 מ"ל)
    לשימון התבנית ולטפטוף מעל
- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • בערך שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 מבשלים את תפוח האדמה בסיר מים כחצי שעה עד לריכוך, מסננים ומועכים אותו לפירה.
  • 2 מבשלים את העדשים הכתומות בסיר עם מים כחצי שעה עד להתרככות ומסננים.
  • 3 מטגנים במחבת את הבצל בשמן הזית כ- 10 דקות, מוסיפים אליו את שן השום ואת הגזר המגורר, וממשיכים לטגן עוד 10 דקות תוך כדי ערבוב.
  • 4 מערבבים בקערה את כל המרכיבים, יוצרים קציצות בעזרת רינג בקוטר 6 ס"מ ומניחים על תבנית עם נייר אפייה משומן קלות בעזרת מברשת סיליקון.
  • 5 מטפטפים מעט שמן זית מעל כל קציצה, ואופים בחום של 180 מעלות טורבו למשך כ- 45 דקות או עד השחמה.
  • 6 מוציאים את התבנית וממתינים להתקררות.
  • 7 בתיאבון חיוך
- פרסומת -

כנסו: ספר המתכונים של מיכל דינר

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)65 קלוריות168 קלוריות
חלבונים2.7 גרם7 גרם
פחמימות9 גרם24 גרם
מתוכן סוכרים931 מ"ג2,414.0 מ"ג
שומנים2 גרם5.1 גרם
מתוכם שומן רווי301.1 מ"ג780.8 מ"ג
נתרן64.2 מ"ג166.4 מ"ג
סיבים תזונתיים3.2 גרם8.4 גרם
מים23.8 גרם61.8 גרם
ליקופן0 מק"ג0 מק"ג
ויטמין A67.8 מק"ג175.7 מק"ג
ויטמין B (סה"כ)948.3 מק"ג2,458.9 מק"ג
ויטמין B192.5 מק"ג239.9 מק"ג
ויטמין B225.3 מק"ג65.7 מק"ג
ויטמין B3425.1 מק"ג1,102.2 מק"ג
ויטמין B5262.3 מק"ג680.2 מק"ג
ויטמין B699.8 מק"ג258.7 מק"ג
חומצה פולית - ויטמין B943.3 מק"ג112.2 מק"ג
ויטמין C2 מ"ג5.1 מ"ג
ויטמין E125.6 מק"ג325.7 מק"ג
ויטמין K1.8 מק"ג4.7 מק"ג
סידן11.3 מ"ג29.4 מ"ג
ברזל771.6 מק"ג2,000.6 מק"ג
מגנזיום14.1 מ"ג36.6 מ"ג
זרחן47.6 מ"ג123.4 מ"ג
אבץ463.9 מק"ג1,202.7 מק"ג
אשלגן158.5 מ"ג411 מ"ג
חומצות שומן רב בלתי רוויות61.5 מ"ג159.6 מ"ג
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 310.6 מ"ג27.6 מ"ג
חומצה לינולאית-אומגה 650.5 מ"ג131.1 מ"ג
חומצות שומן חד בלתי רוויות18.9 מ"ג49 מ"ג
חומצת שומן אולאית-אומגה 917.9 מ"ג46.5 מ"ג

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
18.8% 11.5% 15.8% 53.9%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.
- פרסומת -
אורז אדום

אורז אדום

אורז בסמטי עם ירקות

אורז בסמטי עם ירקות

- פרסומת -

אפליקציית Foods

אפליקציית המתכונים שלנו! רוצים לנסות?

קיפודי אורז ובשר

קיפודי אורז ובשר

ספינג' ביתי

ספינג' ביתי

קובה סלק פיקנטית ברוטב סמיך

קובה סלק פיקנטית ברוטב סמיך

תפוזים: זנים, יתרונות, חסרונות והקשר לויטמין C

תפוזים: זנים, יתרונות, חסרונות והקשר לויטמין C

מגש סושי בסניף נגיסה סושי בר הכשר, כיכר המדינה
תוכן שיווקי

מגש סושי בסניף נגיסה סושי בר הכשר, כיכר המדינה

169 ₪