דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
קציצות עדשים לטבעוניים

מצרכים למתכון

30 מנות/יחידות, 39 גרם למנה\יחידה (כ- 30 קציצות (תלוי בגודל, 3-4 קציצות למנה))

  • תפוח אדמה - יחידה גדולה (323 גרם)
    קלוף
  • עדשים - 250 גרם
    כתומות - מושרות במים לכשעתיים
  • בצלים - 2 יחידות בינוניות - סה"כ (250 גרם)
    קצוצים
  • שמן זית - 3 כפות - סה"כ (30 מ"ל)
    כתית מעולה - לטיגון
  • שום - שן
    קצוצה
  • גזר - יחידה גדולה ללא קליפה (238 גרם)
    מגורר בפומפייה
  • קמח מש אורגני - 2 כפות שטוחות - סה"כ (24 גרם)
    אפשר גם קמח עדשים/קמח חומוס
  • פלפל שחור - 1/4 כפית שטוחה
    גרוס - לפי הטעם
  • מלח - 1/2 כפית שטוחה
    לפי הטעם
  • שמן זית - 3 כפות - סה"כ (30 מ"ל)
    לשימון התבנית ולטפטוף מעל
- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • בערך שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 מבשלים את תפוח האדמה בסיר מים כחצי שעה עד לריכוך, מסננים ומועכים אותו לפירה.
  • 2 מבשלים את העדשים הכתומות בסיר עם מים כחצי שעה עד להתרככות ומסננים.
  • 3 מטגנים במחבת את הבצל בשמן הזית כ- 10 דקות, מוסיפים אליו את שן השום ואת הגזר המגורר, וממשיכים לטגן עוד 10 דקות תוך כדי ערבוב.
  • 4 מערבבים בקערה את כל המרכיבים, יוצרים קציצות בעזרת רינג בקוטר 6 ס"מ ומניחים על תבנית עם נייר אפייה משומן קלות בעזרת מברשת סיליקון.
  • 5 מטפטפים מעט שמן זית מעל כל קציצה, ואופים בחום של 180 מעלות טורבו למשך כ- 45 דקות או עד השחמה.
  • 6 מוציאים את התבנית וממתינים להתקררות.
  • 7 בתיאבון חיוך
עוד הצעות למתכונים

כנסו: ספר המתכונים של מיכל דינר

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)65168
חלבונים (גרם)2.71 7.04
פחמימות (גרם)924
מתוכן סוכרים (גרם)0.93 2.41
שומנים (גרם)1.98 5.14
מתוכם שומן רווי (גרם)0.3 0.78
נתרן (מ"ג)64.19166.45
סיבים תזונתיים (גרם)3.23 8.37
מים (גרם)23.8261.76
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)67.76175.7
ויטמין B (מ"ג)0.952.46
ויטמין B1 (מ"ג)0.090.24
ויטמין B2 (מ"ג)0.030.07
ויטמין B3 (מ"ג)0.431.1
ויטמין B5 (מ"ג)0.260.68
ויטמין B6 (מ"ג)0.10.26
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)43.26112.16
ויטמין C (מ"ג)1.965.08
ויטמין E (מ"ג)0.130.33
ויטמין K (מק"ג)1.84.67
סידן (מ"ג)11.3329.37
ברזל (מ"ג)0.772
מגנזיום (מ"ג)14.1236.62
זרחן (מ"ג)47.57123.35
אבץ (מ"ג)0.461.2
אשלגן (מ"ג)158.5410.98
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.060.16
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.010.03
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.050.13
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.020.05
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.020.05

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
18.8% 11.5% 15.8% 53.9%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.16 (0.23 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.