דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

5 מנות/יחידות, 228 גרם למנה\יחידה (4-6 מנות (תלוי בגודל))

  • גזר - יחידה גדולה ללא קליפה (238 גרם)
    חתוך לקוביות קטנות
  • שמן זית - 3 כפות - סה"כ (30 מ"ל)
    כתית מעולה לטיגון הגזר והאורז
  • אורז בסמטי - כוס (146 גרם)
    שטוף
  • מים - 2 כוסות - סה"כ (480 מ"ל)
    רותחים
  • מלח - 1/2 כפית שטוחה
  • פלפל שחור - 1/4 כפית שטוחה
    גרוס
  • כמון - 2 כפות שטוחות - סה"כ (14 גרם)
    זרעים שלמים
  • קישוא - יחידה בינונית (218 גרם)
    חתוך לקוביות
  • שמן זית - כף (10 מ"ל)
    כתית מעולה לטיגון הקישוא

אופן הכנת המתכון

  • תוספותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • עד חצי שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
אורז בסמטי עם גזר, קישוא וזרעי כמון
תבשיל אורז נהדר לטבעוניים
  • 1 בסיר רחב מטגנים את הגזר עם השמן כ- 5 דקות, מוסיפים אליו את האורז ומטגנים עוד 5 דקות תוך כדי ערבוב.
  • 2 מכסים במים רותחים, מוסיפים מלח ופלפל שחור, מביאים לרתיחה, מכסים את הסיר, מנמיכים את האש ומבשלים כ- 20 דקות.
  • 3 בזמן בישול האורז קולים במחבת יבשה את זרעי הכמון השלמים כ- 2-3 דקות (זהירות לא לשרוף).
  • 4 כ- 10 דקות מתחילת בישול האורז מוסיפים אליו את זרעי הכמון הקלויים, מערבבים וממשיכים לבשל.
  • 5 במחבת מקפיצים את קוביות הקישוא להשחמה קלה (כ- 10 דקות).
  • 6 מגישים את האורז בכלי הגשה ומעליו מפזרים את קוביות הקישוא השחומות.
  • 7 אוכלים חם! בתיאבון חיוך

שיטת ההכנה כוללת גם טיגון. התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
6.8% 18.4% 8.5% 66.3%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.25 (0.27 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב