מצרכים למתכון
5 מנות/יחידות, 228 גרם למנה\יחידה (4-6 מנות (תלוי בגודל))
- גזר - יחידה גדולה ללא קליפה (238 גרם)
- שמן זית - 3 כפות - סה"כ (30 מ"ל)
- אורז בסמטי - כוס (146 גרם)
- מים - 2 כוסות - סה"כ (480 מ"ל)
- מלח - 1/2 כפית שטוחה
- פלפל שחור - 1/4 כפית שטוחה
- כמון - 2 כפות שטוחות - סה"כ (14 גרם)
- קישוא - יחידה בינונית (218 גרם)
- שמן זית - כף (10 מ"ל)
אופן הכנת המתכון
- תוספותסוג המנה
- מתחילדרגת קושי
- עד חצי שעהזמן הכנה
- פרווה, כשרכשרות
תבשיל אורז נהדר לטבעוניים
- 1 בסיר רחב מטגנים את הגזר עם השמן כ- 5 דקות, מוסיפים אליו את האורז ומטגנים עוד 5 דקות תוך כדי ערבוב.
- 2 מכסים במים רותחים, מוסיפים מלח ופלפל שחור, מביאים לרתיחה, מכסים את הסיר, מנמיכים את האש ומבשלים כ- 20 דקות.
- 3 בזמן בישול האורז קולים במחבת יבשה את זרעי הכמון השלמים כ- 2-3 דקות (זהירות לא לשרוף).
- 4 כ- 10 דקות מתחילת בישול האורז מוסיפים אליו את זרעי הכמון הקלויים, מערבבים וממשיכים לבשל.
- 5 במחבת מקפיצים את קוביות הקישוא להשחמה קלה (כ- 10 דקות).
- 6 מגישים את האורז בכלי הגשה ומעליו מפזרים את קוביות הקישוא השחומות.
- 7 אוכלים חם! בתיאבון
ללא צבעי מאכל
ללא חומרים משמרים
שיטת ההכנה כוללת גם טיגון. התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.
התפלגות ערך תזונתי במתכון
התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים |
שומנים |
חלבונים |
פחמימות |
6.8% |
18.4% |
8.5% |
66.3% |
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה.
קרא עוד.
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.
אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב