מצרכים למתכון
6 מנות/יחידות, 170 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)
- המרכיבים העיקריים
- קינואה - 1/2 כוס - סה"כ (86 גרם)
- כוסמת - 1/2 כוס - סה"כ (100 גרם)
- שעועית מש - 1/2 כוס - סה"כ (75 גרם)
- חיטה - 1/2 כוס - סה"כ (98 גרם)
- בטטה - יחידה בינונית (313 גרם)
- שמן קנולה - כף (10 מ"ל)
- שאר המצרכים
- חמוציות - 1/2 כוס - סה"כ (68 גרם)
- אגוזי מלך - 1/2 כוס - סה"כ (45 גרם)
- בצל סגול - יחידה בינונית (125 גרם)
- כוסברה - 2 כפיות-קצוץ - סה"כ (6 גרם)
- נענע - 2 כפיות-קצוץ - סה"כ (2 גרם)
- בזיליקום - 2 כפיות-קצוץ - סה"כ (2 גרם)
- זעתר - כפית שטוחה (4 גרם)
- שמן זית - 4 כפות - סה"כ (40 מ"ל)
- מיץ לימון - 4 כפות - סה"כ (40 מ"ל)
- מלח - 1/2 כפית שטוחה
- פלפל שחור - 1/2 כפית שטוחה
אופן הכנת המתכון
- ראשונותסוג המנה
- מתחילדרגת קושי
- עד חצי שעהזמן הכנה
- פרווה, כשרכשרות
סלט בריא וטעים לאירוח
- 1 מבשלים את הקינואה, הכוסמת, שעועית המש והחיטה (כל אחד לחוד), עד להתרככות (לבדוק את הרכות - אצל כל אחד יכול להיות זמן שונה).
- 2 חותכים את הבטטה לקוביות ומטגנים במעט שמן.
- 3 מערבבים את כל המצרכים ביחד בקערה ומניחים בצד לספיגת טעמים.
- 4 בתיאבון
ללא צבעי מאכל
ללא חומרים משמרים
שיטת ההכנה כוללת גם טיגון. התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.
התפלגות ערך תזונתי במתכון
התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים |
שומנים |
חלבונים |
פחמימות |
9% |
15% |
11.4% |
64.6% |
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה.
קרא עוד.
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.
אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב