דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

50 מנות/יחידות, 30 גרם למנה\יחידה (מספר מוערך של כדורי פלאפל)

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • עד חצי שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
פלאפל בהכנה ביתית קלה
כדורי פלאפל ביתיים וטעימים
  • 1 להשרות את גרגירי החומוס במים לילה מראש (לפחות 12 שעות, עדיף אפילו יותר - עד יומיים השריה).
  • 2 לטחון את גרגירי החומוס המושרים במטחנת בשר או כל מטחנה אחרת שיש, לאחר מכן להוסיף את כל החומרים הנוספים מלבד התבלינים ולטחון גם לעיסה חלקה ללא גושים.
  • 3 לערבב הכל יחד ולהוסיף את התבלינים (לסיום את הסודה לשתייה).
  • 4 לתת לעיסה מנוחה של 15 דקות ולאחר מכן ליצור כדורי פלאפל.
  • 5 לטגן את כדורי הפלאפל בשמן עמוק (ראו מידע נוסף לגבי כמות השמן).
  • 6 תוספות אפשריות להגשה: צ`יפס, פיתה, חומוס למריחה, טחינה וכל סלט שאוהבים.
  • 7 בתיאבון חיוך

כמות השמן במתכון הינה כמות מוערכת הנספגת בפלאפל לאחר הטיגון. יש להשתמש בכחצי ליטר שמן לטיגון עמוק. זמן ההכנה לא כולל את זמן השרית גרגירי החומוס.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
13.8% 18.7% 14.9% 52.6%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.28 (0.35 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב