דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

7 מנות/יחידות, 474 גרם למנה\יחידה (6-8 מנות (תלוי בגודל המנה))

  • השעועית הלבנה
  • שעועית לבנה - 500 גרם
  • אבקת אפייה - שקית (10 גרם)
    מקצר את זמן בישול השעועית
  • שאר המרכיבים
  • בצל - יחידה גדולה (322 גרם)
    חתוך לקוביות קטנות
  • שמן קנולה - 3 כפות - סה"כ (30 מ"ל)
    לטיגון הבצל
  • שום - 4 שיניים
    כתושות
  • עגבניות - 5 יחידות בינוניות - סה"כ (860 גרם)
    בשלות וחתוכות לקוביות
  • מלח - 2 כפיות שטוחות
  • פלפל שחור - כפית שטוחה
    גרוס
  • כמון - כפית שטוחה (3 גרם)
  • פפריקה - 4 כפיות גדושות
    אדומה ומתוקה
  • רסק עגבניות - 2 קופסאות פלסטיק - סה"כ (200 גרם)
  • סוכר - כפית שטוחה
  • מים - 5.5 כוסות - סה"כ (1.32 ליטר)
    5-6 כוסות

אופן הכנת המתכון

  • תוספותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
שעועית לבנה ברוטב עגבניות
שעועית לבנה ברוטב עגבניות שילדים אוהבים
  • 1 להשרות את השעועית הלבנה במים במשך לפחות 8 שעות עם אבקת אפייה (מקצר את זמן בישול השעועית). לאחר ההשריה לשטוף היטב את השעועית ולשים בסיר עם מים. להרתיח בין פעם לפעמיים ולשטוף שוב כדי שכל הקצף הלבן ייצא.
  • 2 לחמם בסיר את השמן ולטגן את הבצל עד לשקיפות. להוסיף את שיני השום והעגבניות, ולהמשיך לערבב היטב מספר דקות.
  • 3 להוסיף את השעועית הלבנה השטופה לאחר ההרתחה, המלח, הפלפל השחור, הכמון, הפפריקה, רסק העגבניות והסוכר. לערבב הכל היטב ולהוסיף 5-6 כוסות מים.
  • 4 להגיע לרתיחה, להוריד לאש קטנה ולבשל כשעתיים. כמובן לבדוק טעמים ואם צריך להוסיף תיבול.
  • 5 בתיאבון חיוך

שיטת ההכנה כוללת גם טיגון. התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
13.3% 5.3% 19.7% 61.7%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.07 (0.08 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב