דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

20 מנות/יחידות, 62 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל תבנית המאפינס)

  • שמן זית - 3 כפות - סה"כ (30 מ"ל)
    כתית מעולה - לטיגון
  • בצל - יחידה גדולה (322 גרם)
    קצוץ
  • גזר - יחידה בינונית ללא קליפה (116 גרם)
    מגורר דק בפומפייה
  • קישוא - יחידה בינונית (218 גרם)
    מגורר דק בפומפייה
  • מים -  כוסות - סה"כ (360 מ"ל)
  • קמח חומוס - 1/2 כוס - סה"כ (78 גרם)
    או קמח עדשים/קמח מש
  • קמח קינואה - 1/2 כוס - סה"כ (78 גרם)
  • מלח - 1/4 כפית שטוחה
    לפי הטעם
  • פלפל שחור - 1/4 כפית שטוחה
    גרוס - לפי הטעם
  • כמון טחון - 1/2 כפית שטוחה
    לפי הטעם
  • שמן זית - 2 כפות - סה"כ (20 מ"ל)
    כתית מעולה - לשימון התבנית
  • קורנפלקס ללא גלוטן - 1/4 כוס - סה"כ (11 גרם)
    טחון למרקם פירורי לחם

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מעל חצי שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
מאפינס בצל, גזר וקישוא טבעוני ללא גלוטן
פשטידות ירקות טבעוניות אישיות ללא גלוטן
  • 1 במחבת עם מכסה מטגנים בשמן הזית את הבצל, הגזר והקישוא למשך כ- 10 דקות עד התרככות.
  • 2 בקערה מערבבים היטב (שלא יהיו גושים) כוס וחצי מים עם חצי כוס קמח החומוס וחצי כוס קמח הקינואה.
  • 3 לבלילה מוסיפים את המלח, הפלפל השחור הגרוס והכמון, ומערבבים עם הירקות.
  • 4 משמנים תבנית מאפינס במברשת סיליקון וממלאים בבלילה כמעט עד הסוף (מתמלאים כ- 20 יחידות מאפינס, תלוי בגודל השקעים שבתבנית).
  • 5 מפזרים מעל כל מאפין מעט פירורי קורנפלקס (אפשר פירורי לחם או פצפוצי אורז במקום).
  • 6 אופים בתנור בחום של 250 טורבו למשך חצי שעה.
  • 7 מתאפקים ומחכים להתקררות, שולפים מהתבנית ונהנים.
  • 8 בתיאבון חיוך

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
8.6% 20.4% 12.6% 58.4%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.29 (0.33 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב