דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

6 מנות/יחידות, 364 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מעל חצי שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
תבשיל כרובית וחומוס
תבשיל צמחוני נהדר עם כרובית וחומוס
  • 1 לפרק את הכרובית לפרחים, להשרות במים עם מלח, לסנן ולשטוף.
  • 2 להכניס את פרחי הכרובית לסיר ולהרתיח עם מלח. לאחר הרתיחה לסנן את הכרובית ולזרוק את המים (ככה אני מנקה בכל אופן את הכרובית פעמיים מחשש לחרקים וכדומה).
  • 3 בסיר לטגן את הבצל בשמן עד הזהבה, להוסיף את העגבניות המגורדות, רסק העגבניות והמים.
  • 4 להוסיף את השום והתבלינים, לערבב ולכסות לדקה. להוסיף את גרגירי החומוס, פרחי הכרובית והפטרוזיליה, ולבשל עד ריכוך (בערך 20-30 דקות).
  • 5 לטרוף עם חלה טרייה/לחם טרי.
  • 6 בתיאבון חיוך

הערך התזונתי לא כולל את מי המלח לבישול הכרובית. שיטת ההכנה כוללת גם טיגון. הבישול יחסית קצר כי הכרובית עוברת חצי בישול בזמן שמרתיחים אותה עם המלח בזמן הניקיון - מי שלא מנקה צריך לבשל יותר זמן. כנ"ל לגבי גרגירי החומוס - אם הם לא מקופסת שימורים צריך להשרות לילה קודם ולבשל הרבה זמן עד ריכוך.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
12.4% 15.4% 13.9% 58.3%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.21 (0.26 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב