דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

9 מנות/יחידות, 256 גרם למנה\יחידה (8-10 מנות)

  • בצל - יחידה גדולה (322 גרם)
    קצוץ
  • שום - 3 שיניים
    קצוצות
  • שמן זית - 4 כפות - סה"כ (40 מ"ל)
    כתית מעולה - לטיגון
  • עגבנייה - 4 יחידות בינוניות - סה"כ (688 גרם)
    בשלות וחתוכות לקוביות
  • עגבנייה - יחידה גדולה (230 גרם)
    מגוררת בפומפייה
  • מיץ עגבניות - 3/4 קופסת קרטון (1 ליטר)
  • פטרוזיליה - חופן (15 גרם)
    עלים מ- 5 ענפים - קצוצים
  • סלרי - כרפס - גבעול (45 גרם)
    עלי סלרי מענף אחד - קצוצים
  • תימין - 2 כפות-קצוץ - סה"כ (4 גרם)
    עלים מ- 5 ענפים - קצוצים
  • רסק עגבניות - קופסת פלסטיק (100 גרם)
  • שמיר - כף-קצוץ (9 גרם)
    טחון/קצוץ
  • בזיליקום - כף-קצוץ (3 גרם)
    טחון/קצוץ
  • עדשים - 3 כפות - סה"כ (48 גרם)
    עדשים כתומות לא מבושלות
  • סוכר זהב דמררה - כף שטוחה (17 גרם)
  • רוטב צ`ילי חריף - כף (10 גרם)
  • עלי זעתר - מ- 5 ענפים
    קצוצים

אופן הכנת המתכון

  • אחרסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • בערך שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
רוטב עגבניות ביתי, אמיתי וקל להכנה
רוטב עגבניות טעים לפסטה
  • 1 בסיר מטגנים את הבצל והשום בשמן הזית עד להתרככות קלה (כ- 10 דקות).
  • 2 מוסיפים אליהם את כל המרכיבים ומערבבים קלות.
  • 3 מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומכסים במכסה.
  • 4 מבשלים כך כחצי שעה עד שעה, מערבבים מדי פעם בעדינות (לעדשים הכתומות יש נטייה להידבק לתחתית הסיר).
  • 5 כשהרוטב מגיע לסמיכות הרצויה מכבים את האש, ומגישים כ- 2-3 כפות מעל מנת פסטה מבושלת.
  • 6 בתיאבון חיוך

הערך התזונתי לא כולל את עלי הזעתר. שיטת ההכנה כוללת גם טיגון.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
9.5% 13.5% 12% 65%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.18 (0.2 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב