דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
רוטב עגבניות ביתי, אמיתי וקל להכנה
רוטב עגבניות ביתי, אמיתי וקל להכנה
רוטב עגבניות ביתי, אמיתי וקל להכנה
רוטב עגבניות טעים לפסטה

מצרכים למתכון

9 מנות/יחידות, 256 גרם למנה\יחידה (8-10 מנות)

  • בצל - יחידה גדולה (322 גרם)
    קצוץ
  • שום - 3 שיניים
    קצוצות
  • שמן זית - 4 כפות - סה"כ (40 מ"ל)
    כתית מעולה - לטיגון
  • עגבניות - 4 יחידות בינוניות - סה"כ (688 גרם)
    בשלות וחתוכות לקוביות
  • עגבנייה - יחידה גדולה (230 גרם)
    מגוררת בפומפייה
  • מיץ עגבניות - 3/4 קופסת קרטון (1 ליטר)
  • פטרוזיליה - חופן (15 גרם)
    עלים מ- 5 ענפים - קצוצים
  • סלרי - כרפס - גבעול (45 גרם)
    עלי סלרי מענף אחד - קצוצים
  • תימין - 2 כפות-קצוץ - סה"כ (4 גרם)
    עלים מ- 5 ענפים - קצוצים
  • רסק עגבניות - קופסת פלסטיק (100 גרם)
  • שמיר - כף-קצוץ (9 גרם)
    טחון/קצוץ
  • בזיליקום - כף-קצוץ (3 גרם)
    טחון/קצוץ
  • עדשים - 3 כפות - סה"כ (48 גרם)
    עדשים כתומות לא מבושלות
  • סוכר זהב דמררה - כף שטוחה (17 גרם)
  • רוטב צ`ילי חריף - כף (10 גרם)
  • עלי זעתר - מ- 5 ענפים
    קצוצים
- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • אחרסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • בערך שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 בסיר מטגנים את הבצל והשום בשמן הזית עד להתרככות קלה (כ- 10 דקות).
  • 2 מוסיפים אליהם את כל המרכיבים ומערבבים קלות.
  • 3 מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומכסים במכסה.
  • 4 מבשלים כך כחצי שעה עד שעה, מערבבים מדי פעם בעדינות (לעדשים הכתומות יש נטייה להידבק לתחתית הסיר).
  • 5 כשהרוטב מגיע לסמיכות הרצויה מכבים את האש, ומגישים כ- 2-3 כפות מעל מנת פסטה מבושלת.
  • 6 בתיאבון חיוך

הערך התזונתי לא כולל את עלי הזעתר. שיטת ההכנה כוללת גם טיגון.

עוד הצעות למתכונים

כנסו: ספר המתכונים של מיכל דינר

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)13553
חלבונים (גרם)3.93 1.54
פחמימות (גרם)218
מתוכן סוכרים (גרם)4.63 1.81
שומנים (גרם)4.42 1.73
מתוכם שומן רווי (גרם)0.67 0.26
נתרן (מ"ג)233.2291.18
סיבים תזונתיים (גרם)3.11 1.22
מים (גרם)137.2853.67
ליקופן (מ"ג)3.11.21
ויטמין A (מק"ג)38.515.05
ויטמין B (מ"ג)1.550.61
ויטמין B1 (מ"ג)0.110.04
ויטמין B2 (מ"ג)0.050.02
ויטמין B3 (מ"ג)0.820.32
ויטמין B5 (מ"ג)0.330.13
ויטמין B6 (מ"ג)0.190.08
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)50.519.75
ויטמין C (מ"ג)38.9615.23
ויטמין E (מ"ג)0.640.25
ויטמין K (מק"ג)1,415553.14
סידן (מ"ג)35.0713.71
ברזל (מ"ג)1.490.58
מגנזיום (מ"ג)23.069.02
זרחן (מ"ג)72.1928.22
אבץ (מ"ג)0.540.21
אשלגן (מ"ג)375.34146.75
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.110.04
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.010.01
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.10.04
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.050.02
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.050.02

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
9.5% 13.5% 12% 65%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.18 (0.2 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.