דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

16 מנות/יחידות, 59 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
מארוויו כשר לפסח
עוגת מרנג צרפתית מענגת, צילום: אלי סגל, סטיילינג: מיכל ליבוביץ
  • הכנת המרנג:
  • 1 להקציף את החלבונים ולהוסיף את הסוכר בהדרגתיות עד לקבלת מרנג מבריק ויציב.
  • 2 לסנן את אבקת הסוכר וקמח תפוחי אדמה (או הקורנפלור). לקפל באופן ידני אל המרנג.
  • 3 על גבי נייר אפייה לצייר 3 עיגולים בקוטר 18 ס"מ. להפוך את נייר האפייה כדי שניתן יהיה לראות את הסימון שלנו מהצד השני שלו.
  • 4 לזלף את המרנג על נייר האפייה (בסימון המיועד) בצורת ספירלה.
  • 5 להכניס לתנור ולאפות בחום של 90 מעלות למשך כשעתיים עד שהמרנג מוכן וניתן לנתק אותו בקלות מנייר האפייה. אם עדיין לא ניתן לנתק אז יש להמשיך לאפות מעט.
  • הכנת קרם שנטילי לימון:
  • 1 להשרות את קליפת הלימון המגורדת בשמנת המתוקה למשך לילה שלם.
  • 2 לסנן את השמנת ולהקציף ביחד עם אבקת הסוכר עד לקבלת קרם יציב.
  • 3 למרוח מהקרם על בסיס מרנג אחד, להניח מעליו בסיס מרנג נוסף, למרוח גם אותו בקרם, להניח את בסיס המרנג האחרון ולזלף מהקרם גם מעליו.
  • 4 למרוח מהקרם שנשאר גם בדפנות העוגה. ניתן לצפות בשברי שוקולד.
  • 5 בתיאבון חיוך

הערך התזונתי לא כולל את שברי השוקולד. מרנג הוא פתרון מצוין לפסח. מכינים ממנו נשיקות, עוגיות והפעם הכנתי עוגת ויטרינה המשלבת את המרנג שמיובש בתנור עד פציחות עם קרם שנטילי בטעם לימוני עדין. העוגה קלה להכנה ונימוחה בפה. מומלצת לאכילה כשעה אחרי ההכנה ועד יממה. לאחר מכן המרנג הופך לדביק ולא נעים בפה.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
4.4% 27.7% 4% 63.9%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.41 (0.44 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב