דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
עוגת מרנג צרפתית מענגת, צילום: אלי סגל, סטיילינג: מיכל ליבוביץ

מצרכים למתכון

16 מנות/יחידות, 59 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
  • הכנת המרנג:
  • 1 להקציף את החלבונים ולהוסיף את הסוכר בהדרגתיות עד לקבלת מרנג מבריק ויציב.
  • 2 לסנן את אבקת הסוכר וקמח תפוחי אדמה (או הקורנפלור). לקפל באופן ידני אל המרנג.
  • 3 על גבי נייר אפייה לצייר 3 עיגולים בקוטר 18 ס"מ. להפוך את נייר האפייה כדי שניתן יהיה לראות את הסימון שלנו מהצד השני שלו.
  • 4 לזלף את המרנג על נייר האפייה (בסימון המיועד) בצורת ספירלה.
  • 5 להכניס לתנור ולאפות בחום של 90 מעלות למשך כשעתיים עד שהמרנג מוכן וניתן לנתק אותו בקלות מנייר האפייה. אם עדיין לא ניתן לנתק אז יש להמשיך לאפות מעט.
  • הכנת קרם שנטילי לימון:
  • 1 להשרות את קליפת הלימון המגורדת בשמנת המתוקה למשך לילה שלם.
  • 2 לסנן את השמנת ולהקציף ביחד עם אבקת הסוכר עד לקבלת קרם יציב.
  • 3 למרוח מהקרם על בסיס מרנג אחד, להניח מעליו בסיס מרנג נוסף, למרוח גם אותו בקרם, להניח את בסיס המרנג האחרון ולזלף מהקרם גם מעליו.
  • 4 למרוח מהקרם שנשאר גם בדפנות העוגה. ניתן לצפות בשברי שוקולד.
  • 5 בתיאבון חיוך

הערך התזונתי לא כולל את שברי השוקולד. מרנג הוא פתרון מצוין לפסח. מכינים ממנו נשיקות, עוגיות והפעם הכנתי עוגת ויטרינה המשלבת את המרנג שמיובש בתנור עד פציחות עם קרם שנטילי בטעם לימוני עדין. העוגה קלה להכנה ונימוחה בפה. מומלצת לאכילה כשעה אחרי ההכנה ועד יממה. לאחר מכן המרנג הופך לדביק ולא נעים בפה.

עוד הצעות למתכונים

המתכון באדיבות מלכי אדלר

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)184312
חלבונים (גרם)1.45 2.46
פחמימות (גרם)2339
מתוכן סוכרים (גרם)18.82 31.97
שומנים (גרם)10.03 17.03
מתוכם שומן רווי (גרם)5.94 10.09
כולסטרול (מ"ג)35 59.45
נתרן (מ"ג)20.434.65
סיבים תזונתיים (גרם)1.6 2.72
מים (גרם)6.9111.74
ויטמין A (מק"ג)0.010.02
ויטמין B (מ"ג)63.560.11
ויטמין B1 (מ"ג)00
ויטמין B2 (מ"ג)0.040.06
ויטמין B3 (מ"ג)0.010.02
ויטמין B5 (מ"ג)0.020.03
ויטמין B6 (מ"ג)00
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)0.350.59
ויטמין B12 (מק"ג)0.010.01
ויטמין C (מ"ג)0.480.82
ויטמין E (מ"ג)00
סידן (מ"ג)1.222.07
ברזל (מ"ג)0.010.02
מגנזיום (מ"ג)0.881.5
זרחן (מ"ג)1.171.99
אבץ (מ"ג)00.01
אשלגן (מ"ג)13.2122.43
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.010.01
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)00
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.010.01
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)00.01
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)00.01

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
4.4% 27.7% 4% 63.9%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.41 (0.44 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.