דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
עוגת שוקולד לפסח
עוגת שוקולד לפסח
עוגת שוקולד לפסח פשוט מושלמת

מצרכים למתכון

18 מנות/יחידות, 101 גרם למנה\יחידה (כ- 18 מנות (תלוי בגודל))

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל חצי שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
  • 1 ממסים את השוקולד המריר במיקרוגל, מוסיפים כף שמן קנולה וחלמון אחד (מהביצים שהפרדנו), מערבבים עד הטמעה ומשהים בצד.
  • 2 מקציפים את החלבונים, מוסיפים סוכר וסוכר וניל בהדרגה, וממשיכים להקציף עד קבלת קצף יציב. מוסיפים את שאר החלמונים וממשיכים להקציף עד קבלת קצף תפוח ובהיר.
  • 3 מורידים את מהירות ההקצפה, מוסיפים את השמן בזרם דק (חצי כוס), היוגורט ואת תערובת השוקולד שהמסנו.
  • 4 מנפים יחד קמח תופח כשר לפסח ואבקת קקאו, ומוסיפים בתנועות קיפול יחד עם הקוקוס.
  • 5 יוצקים לתבנית משומנת בקוטר 26 ואופים בחום של 170 מעלות (לא טורבו) כחצי שעה, עד שקיסם הננעץ בעוגה יוצא יבש.
  • 6 מערבבים מים עם אבקת קפה נמס ורום, מרטיבים את העוגה כל עוד היא חמה ומצננים.
  • 7 מכינים גנאש שוקולד (ממסים את השוקולד בשמנת על הגז) ומצפים את העוגה. שומרים בקירור. יוצאת עוגת שוקולד לפסח מדהימה בטעם ובמראה.
  • 8 בתיאבון וחג פסח שמח חיוך
טיפ למתכון
אפשר לעטר את העוגה במעט שוקולד לבן מומס, בפתיתי שוקולד מריר, באגוזים קלויים וגרוסים או כל מה שאוהבים.

ציוד נדרש: תבנית משומנת בקוטר 26.

הערך התזונתי לא כולל את אפשרויות קישוטי העוגה. במקום קמח תופח כשר לפסח ניתן להשתמש בקמח מצה דק + כפית אבקת אפייה. ניתן להכין את העוגה גם פרווה.

עוד הצעות למתכונים

הצטרפו אל הבלוג של מאיה

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)306304
חלבונים (גרם)5.06 5.02
פחמימות (גרם)2626
מתוכן סוכרים (גרם)12.51 12.4
שומנים (גרם)20.08 19.92
מתוכם שומן רווי (גרם)8.15 8.08
מתוכם שומן טראנס (גרם)0.010.01
כולסטרול (מ"ג)88.63 87.9
נתרן (מ"ג)80.479.74
סיבים תזונתיים (גרם)0.77 0.76
מים (גרם)28.1127.88
ויטמין A (מק"ג)30.2229.97
ויטמין B (מ"ג)0.470.47
ויטמין B1 (מ"ג)0.010.01
ויטמין B2 (מ"ג)0.090.09
ויטמין B3 (מ"ג)0.040.04
ויטמין B5 (מ"ג)0.290.29
ויטמין B6 (מ"ג)0.030.03
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)9.29.12
ויטמין B12 (מק"ג)0.170.17
ויטמין D (מק"ג)0.390.38
ויטמין E (מ"ג)0.20.2
ויטמין K (מק"ג)0.080.08
סידן (מ"ג)26.8326.6
ברזל (מ"ג)0.470.47
מגנזיום (מ"ג)7.397.33
זרחן (מ"ג)44.7744.4
אבץ (מ"ג)0.310.31
אשלגן (מ"ג)41.5741.22
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.370.36
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.010.01
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.30.3
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.740.73
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.690.68

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
1.5% 38.4% 9.7% 50.4%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.