עוגת שוקולד לפסח פשוט מושלמת
1. ממסים את השוקולד המריר במיקרוגל, מוסיפים כף שמן קנולה וחלמון אחד (מהביצים שהפרדנו), מערבבים עד הטמעה ומשהים בצד.
2. מקציפים את החלבונים, מוסיפים סוכר וסוכר וניל בהדרגה, וממשיכים להקציף עד קבלת קצף יציב. מוסיפים את שאר החלמונים וממשיכים להקציף עד קבלת קצף תפוח ובהיר.
3. מורידים את מהירות ההקצפה, מוסיפים את השמן בזרם דק (חצי כוס), היוגורט ואת תערובת השוקולד שהמסנו.
4. מנפים יחד קמח תופח כשר לפסח ואבקת קקאו, ומוסיפים בתנועות קיפול יחד עם הקוקוס.
5. יוצקים לתבנית משומנת בקוטר 26 ואופים בחום של 170 מעלות (לא טורבו) כחצי שעה, עד שקיסם הננעץ בעוגה יוצא יבש.
6. מערבבים מים עם אבקת קפה נמס ורום, מרטיבים את העוגה כל עוד היא חמה ומצננים.
7. מכינים גנאש שוקולד (ממסים את השוקולד בשמנת על הגז) ומצפים את העוגה. שומרים בקירור. יוצאת עוגת שוקולד לפסח מדהימה בטעם ובמראה.
8. בתיאבון וחג פסח שמח
הערך התזונתי לא כולל את אפשרויות קישוטי העוגה. במקום קמח תופח כשר לפסח ניתן להשתמש בקמח מצה דק + כפית אבקת אפייה. ניתן להכין את העוגה גם פרווה.