דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
אחד הקינוחים הטעימים לפסח

מצרכים למתכון

52 מנות/יחידות, 23 גרם למנה\יחידה (50-54 עוגיות)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • מתקדםדרגת קושי
  • מעל חצי שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
  • 1 מערבבים בקערה את החמאה, הסוכר וסוכר הוניל יחד. מוסיפים את שאר מצרכי הבצק לפי סדר הופעתם (חוץ מהקמחים) וממשיכים לערבב. בסוף מוסיפים את הקמחים בהדרגה ולשים לבצק חלק אך לא דביק. מכסים ומשהים כרבע שעה.
  • 2 יוצרים מהבצק כדורים קטנים (מעט יותר גדולים מאגוזי לוז). מחממים על הגז את המחבת המיוחדת לעוגיות אגוז, מניחים את כדורי הבצק בשקעים של המחבת וסוגרים.
  • 3 משהים על אש בינונית כל צד כדקה וחצי עד הזהבה. מוציאים, מצננים ומורידים שאריות של בצק מסביב לצורת האגוז.
  • 4 ממלאים בריבת חלב, נועצים חצי אגוז מלך וסוגרים (יוצרים "נשיקות"). שומרים בקירור. ניתן לפדר באבקת סוכר.
  • 5 בתיאבון וחג שמח חיוך
טיפ למתכון
אפשר גם למלא את העוגיות במגוון סוגי מלית כמו ממרח נוטלה ואגוזי לוז, קרם פטיסייר, גנאש שוקולד או קרם שמנת עם פודינג וניל או שוקולד.

הערך התזונתי לא כולל את אבקת הסוכר. על מנת להשיג את המחבת המיוחדת - שם היבואן הוא יוסף יוסיפוב, זבולון 19, תל אביב (יש להתקשר ולברר). למיטב הבנתי ניתן לרכוש גם בצפון בהדר בחיפה (ליד חנות בשם "תכשיטי ספיר").

עוד הצעות למתכונים

הצטרפו אל הבלוג של מאיה

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)83359
חלבונים (גרם)1.31 5.67
פחמימות (גרם)1250
מתוכן סוכרים (גרם)6.34 27.42
שומנים (גרם)3.56 15.37
מתוכם שומן רווי (גרם)1.55 6.68
מתוכם שומן טראנס (גרם)00.01
כולסטרול (מ"ג)17.76 76.78
נתרן (מ"ג)54.55235.77
סיבים תזונתיים (גרם)0.01 0.03
מים (גרם)2.6811.6
ויטמין A (מק"ג)5.3623.15
ויטמין B (מ"ג)78.860.34
ויטמין B1 (מ"ג)00.01
ויטמין B2 (מ"ג)0.020.07
ויטמין B3 (מ"ג)00.01
ויטמין B5 (מ"ג)0.050.22
ויטמין B6 (מ"ג)0.010.03
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)1.66.91
ויטמין B12 (מק"ג)0.030.13
ויטמין C (מ"ג)0.110.48
ויטמין D (מק"ג)0.070.3
ויטמין E (מ"ג)0.040.15
ויטמין K (מק"ג)0.010.04
סידן (מ"ג)2.4110.43
ברזל (מ"ג)0.060.26
מגנזיום (מ"ג)0.421.8
זרחן (מ"ג)6.6428.7
אבץ (מ"ג)0.040.19
אשלגן (מ"ג)4.8320.9
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.060.28
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)00.01
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.050.23
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.120.53
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.110.49

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
0% 21.7% 8% 70.3%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.28 (0.28 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.