דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
עוגיות אגוז
עוגיות אגוז
עוגיות במילוי ריבת חלב ואגוזים

מצרכים למתכון

55 מנות/יחידות, 27 גרם למנה\יחידה (כ- 55 עוגיות)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל חצי שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
  • 1 מערבבים בקערה חמאה וסוכר יחד, מוסיפים קורט מלח, גרידת לימון, תמצית וניל וביצים, וממשיכים לערבב. בסוף מוסיפים קמח ואבקת סודה ולשים לבצק חלק אך לא דביק. מכסים ומשהים כחצי שעה.
  • 2 מחממים על הגז מחבת מיוחדת לעוגיות אגוז. יוצרים מהבצק כדורים קטנים (כדורים בערך מעט גדולים יותר מאגוז לוז), מניחים את הכדורים בשקעים שבמחבת וסוגרים (מעט מהבצק יוצא מהמחבת וזה בסדר).
  • 3 משהים על אש בינונית כל צד של המחבת כ- 3 דקות, עד הזהבה. מוציאים, מצננים ומורידים שאריות של בצק גם מסביב לצורת האגוז.
  • 4 ממלאים בריבת חלב (בערך כפית) נועצים חצי אגוז מלך וסוגרים (יוצרים נשיקות).
  • 5 שומרים בקירור.
  • 6 פשוט מעדן - בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
אפשר להכין את העוגיות על בסיס פרווה - אפשר להמיר את החמאה במרגרינה או בשליש כוס (בערך) שמן קנולה. יחד עם השמן אפשר גם לשלב רבע כוס מיץ תפוזים ולהוסיף מעט קמח (לפי ספיגה).

ציוד נדרש: מחבת מיוחדת לעוגיות אגוז.

על מנת להשיג את המחבת המיוחדת - שם היבואן הוא יוסף יוסיפוב, זבולון 19, תל אביב (יש להתקשר ולברר). למיטב הבנתי ניתן לרכוש גם בצפון בהדר בחיפה (ליד חנות בשם "תכשיטי ספיר").

עוד הצעות למתכונים

הצטרפו אל הבלוג של מאיה

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)98362
חלבונים (גרם)2.22 8.23
פחמימות (גרם)1349
מתוכן סוכרים (גרם)6.52 24.19
שומנים (גרם)4.01 14.89
מתוכם שומן רווי (גרם)1.73 6.42
מתוכם שומן טראנס (גרם)00.01
כולסטרול (מ"ג)21.8 80.91
נתרן (מ"ג)31.53117.01
סיבים תזונתיים (גרם)0.03 0.11
מים (גרם)2.9210.83
ויטמין A (מק"ג)5.9422.03
ויטמין B (מ"ג)87.570.33
ויטמין B1 (מ"ג)00.01
ויטמין B2 (מ"ג)0.020.06
ויטמין B3 (מ"ג)00.01
ויטמין B5 (מ"ג)0.060.21
ויטמין B6 (מ"ג)0.010.02
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)1.756.5
ויטמין B12 (מק"ג)0.030.12
ויטמין C (מ"ג)0.070.26
ויטמין D (מק"ג)0.080.28
ויטמין E (מ"ג)0.040.15
ויטמין K (מק"ג)0.010.04
סידן (מ"ג)3.7914.06
ברזל (מ"ג)0.070.24
מגנזיום (מ"ג)0.461.72
זרחן (מ"ג)7.3627.3
אבץ (מ"ג)0.10.36
אשלגן (מ"ג)5.3819.95
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.843.12
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)00.01
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.060.21
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.140.5
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.130.47

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
0.1% 20.7% 11.5% 67.7%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.26 (0.26 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.
מה דעתך?