דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

55 מנות/יחידות, 27 גרם למנה\יחידה (כ- 55 עוגיות)

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל חצי שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
עוגיות אגוז
עוגיות במילוי ריבת חלב ואגוזים
  • 1 מערבבים בקערה חמאה וסוכר יחד, מוסיפים קורט מלח, גרידת לימון, תמצית וניל וביצים, וממשיכים לערבב. בסוף מוסיפים קמח ואבקת סודה ולשים לבצק חלק אך לא דביק. מכסים ומשהים כחצי שעה.
  • 2 מחממים על הגז מחבת מיוחדת לעוגיות אגוז. יוצרים מהבצק כדורים קטנים (כדורים בערך מעט גדולים יותר מאגוז לוז), מניחים את הכדורים בשקעים שבמחבת וסוגרים (מעט מהבצק יוצא מהמחבת וזה בסדר).
  • 3 משהים על אש בינונית כל צד של המחבת כ- 3 דקות, עד הזהבה. מוציאים, מצננים ומורידים שאריות של בצק גם מסביב לצורת האגוז.
  • 4 ממלאים בריבת חלב (בערך כפית) נועצים חצי אגוז מלך וסוגרים (יוצרים נשיקות).
  • 5 שומרים בקירור.
  • 6 פשוט מעדן - בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
אפשר להכין את העוגיות על בסיס פרווה - אפשר להמיר את החמאה במרגרינה או בשליש כוס (בערך) שמן קנולה. יחד עם השמן אפשר גם לשלב רבע כוס מיץ תפוזים ולהוסיף מעט קמח (לפי ספיגה).

ציוד נדרש: מחבת מיוחדת לעוגיות אגוז.

על מנת להשיג את המחבת המיוחדת - שם היבואן הוא יוסף יוסיפוב, זבולון 19, תל אביב (יש להתקשר ולברר). למיטב הבנתי ניתן לרכוש גם בצפון בהדר בחיפה (ליד חנות בשם "תכשיטי ספיר").

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
0.1% 20.7% 11.5% 67.7%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.26 (0.26 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב