דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
עוגיות אגוזי לוז עם ריבת תות
עוגיות אגוזי לוז עם ריבת תות
עוגיות אגוזי לוז עם ריבת תות
חיתוכיות אגוזי לוז וריבת תות שדה

מצרכים למתכון

30 מנות/יחידות, 33 גרם למנה\יחידה (כ- 30 עוגיות אגוזי לוז)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
  • 1 בקערה מערבבים חמאה, סוכר וביצה, מוסיפים את שאר החומרים בהדרגה (חוץ מהריבה).
  • 2 מערבבים עד לתערובת אחידה. 2/3 מהתערובת להדק לתחתית בתבנית חד פעמית 25/35. להכניס לקירור את התבנית ואת 1/3 הבצק הנותר.
  • 3 לאחר כשעה למרוח את הריבה על הבצק בתבנית, את השליש הנותר לרדד על משטח מקומח, לחתוך לרצועות ולהניח מעל הריבה.
  • 4 לאפות בחום של 170 מעלות כ- 30 דקות. להוציא מהתנור ומיד לחתוך לקוביות או מעויינים.
  • 5 לשחרר מהתבנית לאחר צינון.
  • 6 בתיאבון חיוך

ציוד נדרש: תבנית חד פעמית 25/35.

אפשר להכין עם ריבות אחרות כמו שזיפים, דובדבנים - מה שאוהבים.

עוד הצעות למתכונים

מוזמנים לבקר בבלוג של דפנה מיכאל

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)127382
חלבונים (גרם)1.56 4.71
פחמימות (גרם)1648
מתוכן סוכרים (גרם)3.37 10.14
שומנים (גרם)6.56 19.77
מתוכם שומן רווי (גרם)2.32 6.99
מתוכם שומן טראנס (גרם)00
כולסטרול (מ"ג)18.68 56.27
נתרן (מ"ג)5.1615.55
סיבים תזונתיים (גרם)0.61 1.84
מים (גרם)2.898.72
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)3.9411.86
ויטמין B (מ"ג)0.280.84
ויטמין B1 (מ"ג)0.030.1
ויטמין B2 (מ"ג)0.020.05
ויטמין B3 (מ"ג)0.10.3
ויטמין B5 (מ"ג)0.090.26
ויטמין B6 (מ"ג)0.030.1
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)6.7520.33
ויטמין B12 (מק"ג)0.020.06
ויטמין C (מ"ג)1.945.85
ויטמין D (מק"ג)0.050.14
ויטמין E (מ"ג)0.732.2
ויטמין K (מק"ג)0.712.13
סידן (מ"ג)11.8335.63
ברזל (מ"ג)0.30.89
מגנזיום (מ"ג)8.5125.63
זרחן (מ"ג)18.4555.58
אבץ (מ"ג)0.150.45
אשלגן (מ"ג)42.13126.89
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.411.25
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.010.02
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.41.21
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)2.216.67
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)2.26.62

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
2.5% 26.5% 6.3% 64.7%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.