דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

52 מנות/יחידות, 23 גרם למנה\יחידה (50-54 עוגיות)

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • מתקדםדרגת קושי
  • מעל חצי שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
עוגיות אגוז כשרות לפסח
אחד הקינוחים הטעימים לפסח
  • 1 מערבבים בקערה את החמאה, הסוכר וסוכר הוניל יחד. מוסיפים את שאר מצרכי הבצק לפי סדר הופעתם (חוץ מהקמחים) וממשיכים לערבב. בסוף מוסיפים את הקמחים בהדרגה ולשים לבצק חלק אך לא דביק. מכסים ומשהים כרבע שעה.
  • 2 יוצרים מהבצק כדורים קטנים (מעט יותר גדולים מאגוזי לוז). מחממים על הגז את המחבת המיוחדת לעוגיות אגוז, מניחים את כדורי הבצק בשקעים של המחבת וסוגרים.
  • 3 משהים על אש בינונית כל צד כדקה וחצי עד הזהבה. מוציאים, מצננים ומורידים שאריות של בצק מסביב לצורת האגוז.
  • 4 ממלאים בריבת חלב, נועצים חצי אגוז מלך וסוגרים (יוצרים "נשיקות"). שומרים בקירור. ניתן לפדר באבקת סוכר.
  • 5 בתיאבון וחג שמח חיוך
טיפ למתכון
אפשר גם למלא את העוגיות במגוון סוגי מלית כמו ממרח נוטלה ואגוזי לוז, קרם פטיסייר, גנאש שוקולד או קרם שמנת עם פודינג וניל או שוקולד.

הערך התזונתי לא כולל את אבקת הסוכר. על מנת להשיג את המחבת המיוחדת - שם היבואן הוא יוסף יוסיפוב, זבולון 19, תל אביב (יש להתקשר ולברר). למיטב הבנתי ניתן לרכוש גם בצפון בהדר בחיפה (ליד חנות בשם "תכשיטי ספיר").

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
0% 21.7% 8% 70.3%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.28 (0.28 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב