מצרכים למתכון
20 מנות/יחידות, 51 גרם למנה\יחידה (לחמניות פסח קטנות)
- מים - 1½ כוסות - סה"כ (360 מ"ל)
- שמן קנולה - 1/2 כוס - סה"כ (120 מ"ל)
- סוכר - כפית שטוחה (5 גרם)
- מלח - כפית שטוחה
- קמח מצות - 2 כוסות - סה"כ (248 גרם)
- ביצה - 4 Large
אופן הכנת המתכון
- אחרסוג המנה
- מתחילדרגת קושי
- בערך שעהזמן הכנה
- פרווה, כשרכשרות
לחמניות בצק רבוך לפסח
- 1 לשים את המים והשמן בסיר, להוסיף את הסוכר והמלח, להביא לרתיחה ולהסיר מהאש.
- 2 להוסיף את כל הקמח בבת אחת ולערבב היטב עד שהקמח סופג את כל הנוזלים והבצק נפרד מדפנות הסיר. להניח לתערובת להצטנן.
- 3 להעביר לקערת המיקסר (אפשר גם להמשיך לערבב ידנית, במיקסר בוודאי קל יותר). להוסיף את הביצים (אחת בכל פעם) ולערבב היטב במהירות גבוהה כ- 40 שניות לאחר כל הוספת ביצה.
- 4 עם ידיים רטובות ליצור כדורים קטנים, ולהניח בתבנית תנור מרופדת בנייר אפייה.
- 5 לאפות בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות במשך כ- 40 דקות (בחצי השעה הראשונה של האפייה מומלץ לא לפתוח את התנור כדי שהלחמניות לא תיפולנה). הרי לכם לחמניות פסח מושלמות מבצק רבוך.
- 6 בתיאבון וחג שמח
ללא צבעי מאכל
ללא חומרים משמרים
התפלגות ערך תזונתי במתכון
התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים |
שומנים |
חלבונים |
פחמימות |
0% |
33.6% |
15% |
51.4% |
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה.
קרא עוד.
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.
אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב