דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

5 מנות/יחידות, 164 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

  • תפוח אדמה - 4.5 יחידות בינוניות - סה"כ (761 גרם)
    4-5 תפוחי אדמה חתוכים לפלחים
  • שמן זית - 4 כפות - סה"כ (40 מ"ל)
    לפי הטעם
  • תימין - 1/2 כף-קצוץ - סה"כ (1 גרם)
    לפי הטעם
  • פפריקה - 1/2 כף שטוחה
    לפי הטעם
  • מלח גס - 1/2 כף שטוחה
    לפי הטעם
  • פלפל שחור - 1/2 כף שטוחה
    גרוס - לפי הטעם

אופן הכנת המתכון

  • תוספותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • בערך שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
פלחי תפוחי אדמה בתנור
תפוחי אדמה בתנור קלים להכנה
  • 1 מחממים את התנור ל- 180 מעלות.
  • 2 קולפים את תפוחי האדמה וחותכים אותם לחצי. כל חצי חותכים ל- 3-4 פרוסות עבות יחסית.
  • 3 את תפוחי האדמה מסדרים על נייר אפייה בתוך תבנית אפייה ומעל מזלפים 4 כפות שמן זית ומפזרים תימין קצוץ, פפריקה, מלח ופלפל שחור לפי הטעם.
  • 4 מכניסים לאפייה בתנור שחומם מראש לחום של 180מעלות ואופים כ- 20 דקות עד שתפוחי האדמה רכים מעט.
  • 5 מערבבים מעט בעזרת כף את תפוחי האדמה וממשיכים לאפות עד השחמה לעוד לפחות חצי שעה (עד שתפוחי האדמה רכים).
  • 6 בתיאבון חיוך

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
7.1% 17% 6.2% 69.7%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.22 (0.25 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב