דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
תפוחי אדמה בתנור קלים להכנה

מצרכים למתכון

5 מנות/יחידות, 164 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

  • תפוח אדמה - 4.5 יחידה בינונית - סה"כ (761 גרם)
    4-5 תפוחי אדמה חתוכים לפלחים
  • שמן זית - 4 כף - סה"כ (40 מ"ל)
    לפי הטעם
  • תימין - 1/2 כף-קצוץ - סה"כ (1 גרם)
    לפי הטעם
  • פפריקה - 1/2 כף שטוחה
    לפי הטעם
  • מלח גס - 1/2 כף שטוחה
    לפי הטעם
  • פלפל שחור - 1/2 כף שטוחה
    גרוס - לפי הטעם
- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • תוספותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • בערך שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 מחממים את התנור ל- 180 מעלות.
  • 2 קולפים את תפוחי האדמה וחותכים אותם לחצי. כל חצי חותכים ל- 3-4 פרוסות עבות יחסית.
  • 3 את תפוחי האדמה מסדרים על נייר אפייה בתוך תבנית אפייה ומעל מזלפים 4 כפות שמן זית ומפזרים תימין קצוץ, פפריקה, מלח ופלפל שחור לפי הטעם.
  • 4 מכניסים לאפייה בתנור שחומם מראש לחום של 180מעלות ואופים כ- 20 דקות עד שתפוחי האדמה רכים מעט.
  • 5 מערבבים מעט בעזרת כף את תפוחי האדמה וממשיכים לאפות עד השחמה לעוד לפחות חצי שעה (עד שתפוחי האדמה רכים).
  • 6 בתיאבון חיוך
עוד הצעות למתכונים

המתכון באדיבות מעין צדוק

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)201123
חלבונים (גרם)2.78 1.7
פחמימות (גרם)3119
מתוכן סוכרים (גרם)1.36 0.83
שומנים (גרם)7.62 4.65
מתוכם שומן רווי (גרם)1.18 0.72
נתרן (מ"ג)827.14504.97
סיבים תזונתיים (גרם)3.18 1.94
מים (גרם)118.0672.08
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)16.410.01
ויטמין B (מ"ג)3.532.16
ויטמין B1 (מ"ג)0.150.09
ויטמין B2 (מ"ג)0.040.03
ויטמין B3 (מ"ג)2.11.28
ויטמין B5 (מ"ג)0.790.48
ויטמין B6 (מ"ג)0.440.27
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)14.498.84
ויטמין C (מ"ג)12.157.42
ויטמין E (מ"ג)0.20.12
ויטמין K (מק"ג)4.822.94
סידן (מ"ג)17.110.44
ברזל (מ"ג)0.850.52
מגנזיום (מ"ג)33.2120.27
זרחן (מ"ג)64.3339.28
אבץ (מ"ג)0.450.27
אשלגן (מ"ג)522.98319.28
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.120.08
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.020.01
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.10.06
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.020.01
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.020.01

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
7.1% 17% 6.2% 69.7%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.