דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

7 מנות/יחידות, 183 גרם למנה\יחידה (6-8 מנות)

  • אפונה - כוס (128 גרם)
    יבשה, מושרית ללילה ומסוננת
  • בצל - יחידה גדולה (322 גרם)
    קצוץ קטן
  • שום - 2 שן
    קצוצות
  • קישוא - יחידה בינונית (218 גרם)
    מגורר בפומפייה
  • גזר - יחידה בינונית ללא קליפה (116 גרם)
    מגורר בפומפייה
  • סלרי - כרפס - גבעול (45 גרם)
    ענף סלרי קצוץ (ללא העלים)
  • פטרוזיליה - 2 כף-קצוץ - סה"כ (10 גרם)
    עלים מ- 5 ענפים קצוצים
  • מים - כוס (240 מ"ל)
  • קורנפלקס ללא גלוטן - 2 מנה - סה"כ (60 גרם)
    אפשר פירורי לחם רגילים במקום
  • קמח כוסמת - 1/2 כוס - סה"כ (78 גרם)
  • שמן זית - 2 כף - סה"כ (20 מ"ל)
    כתית מעולה
  • כמון טחון - 1/2 כפית שטוחה
    לפי הטעם
  • פפריקה - 1/2 כפית שטוחה
    מתוקה - לפי הטעם
  • מוסקט טחון - 1/2 כפית - סה"כ (1 גרם)
    לפי הטעם
  • מלח - 1/2 כפית שטוחה
    לפי הטעם
  • פלפל שחור - 1/2 כפית שטוחה
    גרוס - לפי הטעם
  • שמן זית - 2 כף - סה"כ (20 מ"ל)
    כתית מעולה - לציפוי הלביבות
  • קמח תורמוס - 1/2 כוס

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • בערך שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
לביבות אפונה טבעוניות ללא גלוטן
לביבות מאפונה יבשה
  • 1 טוחנים את כל המרכיבים (חוץ מהקמחים, השמן והתבלינים) בבלנדר או מעבד מזון.
  • 2 מעבירים לקערה ומערבבים ידנית עם הקמחים, השמן והתבלינים. אפשר לטעום ולתקן תיבול.
  • 3 מחממים את התנור לחום של 180 מעלות טורבו.
  • 4 יוצרים לביבות בכפות הידיים ומניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה.
  • 5 מושחים מעט שמן זית בעזרת מברשת סיליקון כל לביבה.
  • 6 אופים כ- 30-45 דקות בתנור עד שהלביבות משחימות מעט.
  • 7 מוציאים מהתנור להתקררות ולהתייצבות, ומגישים.
  • 8 הרי לכם לביבות אפונה טעימות ובריאות - בתיאבון חיוך

הערך התזונתי לא כולל את קמח התורמוס. ניתן גם לטגן את לביבות האפונה במעט שמן זית (ראו תמונה שלישית). אם מטגנים משתמשים ב- 4 כפות שמן הזית שבמתכון בשביל הטיגון.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
13.6% 11.1% 13.8% 61.5%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
©FoodsDictionary 2022, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב