מצרכים למתכון
7 מנות/יחידות, 183 גרם למנה\יחידה (6-8 מנות)
אופן הכנת המתכון
- עיקריותסוג המנה
- מתחילדרגת קושי
- בערך שעהזמן הכנה
- פרווה, כשרכשרות
לביבות מאפונה יבשה
- 1 טוחנים את כל המרכיבים (חוץ מהקמחים, השמן והתבלינים) בבלנדר או מעבד מזון.
- 2 מעבירים לקערה ומערבבים ידנית עם הקמחים, השמן והתבלינים. אפשר לטעום ולתקן תיבול.
- 3 מחממים את התנור לחום של 180 מעלות טורבו.
- 4 יוצרים לביבות בכפות הידיים ומניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה.
- 5 מושחים מעט שמן זית בעזרת מברשת סיליקון כל לביבה.
- 6 אופים כ- 30-45 דקות בתנור עד שהלביבות משחימות מעט.
- 7 מוציאים מהתנור להתקררות ולהתייצבות, ומגישים.
- 8 הרי לכם לביבות אפונה טעימות ובריאות - בתיאבון
הערך התזונתי לא כולל את קמח התורמוס. ניתן גם לטגן את לביבות האפונה במעט שמן זית (ראו תמונה שלישית). אם מטגנים משתמשים ב- 4 כפות שמן הזית שבמתכון בשביל הטיגון.
התפלגות ערך תזונתי במתכון
התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים |
שומנים |
חלבונים |
פחמימות |
13.6% |
11.1% |
13.8% |
61.5% |
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה.
קרא עוד.
©FoodsDictionary 2025, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.
אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב