מצרכים למתכון
8 מנות/יחידות, 256 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)
אופן הכנת המתכון
- תוספותסוג המנה
- מתחילדרגת קושי
- מעל שעהזמן הכנה
- פרווה, כשרכשרות
קינואה לצליאקים עם ירקות
- 1 קולפים, שוטפים וחותכים לחתיכות גסות את כל הירקות.
- 2 מטגנים את הבצל עם כ- 4 כפות שמן עד הזהבה.
- 3 מוסיפים את השום, הפלפל השחור, האורגנו היבש, הפטרוזיליה, הכוסברה והירקות החתוכים.
- 4 מוסיפים מים עד כיסוי הירקות, מביאים לרתיחה ומבשלים עם מכסה סגור על להבה נמוכה עד לריכוך הירקות (כחצי שעה מהרגע שהמים רותחים - בודקים בעזרת סכין שתינעץ בקלות).
- 5 לבישול הקינואה: מוזגים לסיר כוס ממי בישול הירקות, מוסיפים את הקינואה, סוגרים את מכסה הסיר ומבשלים כ- 10-15 דקות על להבה נמוכה עד לספיגת הנוזלים (חשוב לבדוק שהנוזלים נספגו).
- 6 מסדרים בכלי חסין אש: את הקינואה, מעליה את הירקות ושארית הנוזלים.
- 7 מכסים עם נייר אפייה ומעליו נייר אלומיניום, ואופים בתנור שחומם מראש לחום של 160 מעלות למשך כחצי שעה.
- 8 מגישים עם הכלי לשולחן. אפשר להוסיף או להחליף ירקות ותיבול לפי הטעם, וניתן להשתמש בקינואה לבנה.
- 9 בתיאבון
ללא צבעי מאכל
ללא חומרים משמרים
הערך התזונתי לא כולל את הארטישוק הירושלמי. שיטת ההכנה כוללת גם טיגון ובישול.
התפלגות ערך תזונתי במתכון
התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים |
שומנים |
חלבונים |
פחמימות |
11.5% |
10.8% |
10.3% |
67.4% |
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה.
קרא עוד.
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.
אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב