דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
קינואה לצליאקים עם ירקות

מצרכים למתכון

8 מנות/יחידות, 256 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

  • דלעת - 150 גרם
    חתיכת דלעת בינונית
  • גזר - 2 יחידות בינוניות ללא קליפה - סה"כ (232 גרם)
  • בטטה - יחידה בינונית (313 גרם)
  • דלורית - יחידה בינונית ללא קליפה (775 גרם)
  • בצל - יחידה בינונית (125 גרם)
    יבש וקצוץ
  • שמן קנולה - 4 כפות - סה"כ (40 מ"ל)
    לטיגון
  • שום - 4.5 שיניים
    3-6 שיני שום קצוצות
  • פלפל שחור - קורט
    לפי הטעם
  • אורגנו מיובש - כף שטוחה (3 גרם)
    לפי הטעם
  • פטרוזיליה - צרור (114 גרם)
    קצוצה - לפי הטעם
  • כוסברה - צרור (92 גרם)
    קצוצה - לפי הטעם
  • קינואה - כוס (171 גרם)
  • ארטישוק ירושלמי - כ- 5 יחידות
- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • תוספותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 קולפים, שוטפים וחותכים לחתיכות גסות את כל הירקות.
  • 2 מטגנים את הבצל עם כ- 4 כפות שמן עד הזהבה.
  • 3 מוסיפים את השום, הפלפל השחור, האורגנו היבש, הפטרוזיליה, הכוסברה והירקות החתוכים.
  • 4 מוסיפים מים עד כיסוי הירקות, מביאים לרתיחה ומבשלים עם מכסה סגור על להבה נמוכה עד לריכוך הירקות (כחצי שעה מהרגע שהמים רותחים - בודקים בעזרת סכין שתינעץ בקלות).
  • 5 לבישול הקינואה: מוזגים לסיר כוס ממי בישול הירקות, מוסיפים את הקינואה, סוגרים את מכסה הסיר ומבשלים כ- 10-15 דקות על להבה נמוכה עד לספיגת הנוזלים (חשוב לבדוק שהנוזלים נספגו).
  • 6 מסדרים בכלי חסין אש: את הקינואה, מעליה את הירקות ושארית הנוזלים.
  • 7 מכסים עם נייר אפייה ומעליו נייר אלומיניום, ואופים בתנור שחומם מראש לחום של 160 מעלות למשך כחצי שעה.
  • 8 מגישים עם הכלי לשולחן. אפשר להוסיף או להחליף ירקות ותיבול לפי הטעם, וניתן להשתמש בקינואה לבנה.
  • 9 בתיאבון חיוך

הערך התזונתי לא כולל את הארטישוק הירושלמי. שיטת ההכנה כוללת גם טיגון ובישול.

עוד הצעות למתכונים

הצטרפו אל הבלוג של רות

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)22990
חלבונים (גרם)6.06 2.37
פחמימות (גרם)4016
מתוכן סוכרים (גרם)6.58 2.57
שומנים (גרם)6.38 2.49
מתוכם שומן רווי (גרם)0.54 0.21
נתרן (מ"ג)47.0118.37
סיבים תזונתיים (גרם)6.76 2.64
מים (גרם)200.7978.47
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)1,218475.82
ויטמין B (מ"ג)4.421.73
ויטמין B1 (מ"ג)0.260.1
ויטמין B2 (מ"ג)0.170.07
ויטמין B3 (מ"ג)2.350.92
ויטמין B5 (מ"ג)1.050.41
ויטמין B6 (מ"ג)0.470.19
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)105.8741.37
ויטמין C (מ"ג)51.5820.16
ויטמין E (מ"ג)3.21.25
ויטמין K (מק"ג)277.94108.62
סידן (מ"ג)122.7447.97
ברזל (מ"ג)3.511.37
מגנזיום (מ"ג)100.6339.33
זרחן (מ"ג)182.6371.38
אבץ (מ"ג)1.290.51
אשלגן (מ"ג)850.24332.29
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.860.34
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.10.04
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.750.29
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.440.17
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.390.15

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
11.5% 10.8% 10.3% 67.4%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.14 (0.16 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.