דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
מי אמר שאוכל טבעוני לא טעים?

מצרכים למתכון

5 מנות/יחידות, 477 גרם למנה\יחידה (כ- 5 מנות)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • עד חצי שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 שוטפים היטב את הקינואה במסננת ומעבירים לסיר. מחממים עד שהקינואה מתייבשת ועולה ממנה ריח "אגוזי" (כ- 2 דקות). מוסיפים מים, מכסים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש ומבשלים עד שהקינואה רכה והמים יתאדו (כ- 15-20 דקות).
  • 2 בזמן שהקינואה מתבשלת קוצצים פלפלים לקוביות.
  • 3 שמים את השעועית הירוקה במסננת ומוזגים מעל מים רותחים כדי להמיס את שכבת הקרח.
  • 4 מעבירים את הפלפלים למחבת ומוסיפים רוטב סויה, רוטב טריאקי, שום, ג`ינג`ר וצ`ילי מתוק. מערבבים עד שקוביות התבלין נמסות אל תוך הרוטב. מוסיפים שעועית ירוקה ומערבבים עד שהשעועית מבושלת לחלוטין (כ- 5 דקות).
  • 5 מסירים את הסיר מהאש ומוסיפים את הקינואה ואת שמן השומשום. מערבבים ומגישים עם אדממה המוכנה על פי הוראות היצרן שעל גבי השקית (בדרך כלל אפשר לחמם את תוכן השקית עם 4 כפות מים מומלחים במיקרוגל).
  • 6 בתיאבון חיוך
- פרסומת -

המתכון באדיבות עידן גבאי

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)305 קלוריות64 קלוריות
חלבונים19.7 גרם4.1 גרם
פחמימות48 גרם10 גרם
מתוכן סוכרים2.2 גרם0.5 גרם
שומנים7.6 גרם1.6 גרם
מתוכם שומן רווי284.2 מ"ג59.6 מ"ג
נתרן792.9 מ"ג166.2 מ"ג
סיבים תזונתיים15.8 גרם3.3 גרם
מים180.9 גרם37.9 גרם
ויטמין A57.2 מק"ג12 מק"ג
ויטמין B (סה"כ)1.9 מ"ג0.4 מ"ג
ויטמין B1151.8 מק"ג31.8 מק"ג
ויטמין B2126 מק"ג26.4 מק"ג
ויטמין B3913.5 מק"ג191.4 מק"ג
ויטמין B5334.2 מק"ג70 מק"ג
ויטמין B6293.8 מק"ג61.6 מק"ג
חומצה פולית - ויטמין B975.2 מק"ג15.8 מק"ג
ויטמין C108 מ"ג22.6 מ"ג
ויטמין E1.4 מ"ג0.3 מ"ג
ויטמין K1.9 מק"ג0.4 מק"ג
סידן25.7 מ"ג5.4 מ"ג
ברזל1.8 מ"ג0.4 מ"ג
מגנזיום75.2 מ"ג15.8 מ"ג
זרחן168.8 מ"ג35.4 מ"ג
אבץ1.2 מ"ג0.2 מ"ג
אשלגן305.7 מ"ג64.1 מ"ג
חומצות שומן רב בלתי רוויות1.2 גרם0.3 גרם
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 393 מ"ג19.5 מ"ג
חומצה לינולאית-אומגה 61.1 גרם0.2 גרם
חומצות שומן חד בלתי רוויות606.1 מ"ג127 מ"ג
חומצת שומן אולאית-אומגה 9539.2 מ"ג113 מ"ג

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
17.4% 8.3% 21.6% 52.7%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.