מצרכים למתכון
10 מנות/יחידות, 294 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל עלי הכרוב)
- כרוב - יחידה בינונית (1539 גרם)
- גזר - 2 יחידות בינוניות ללא קליפה - סה"כ (232 גרם)
- תפוח אדמה - 2 יחידות בינוניות - סה"כ (338 גרם)
- שמיר - צרור (80 גרם)
- בצל - יחידה בינונית (125 גרם)
- מלח - כפית שטוחה
- פלפל שחור - 1/2 כפית שטוחה
- פפריקה - כפית שטוחה
- קינואה - כוס (171 גרם)
- מים - 1½ כוסות - סה"כ (360 מ"ל)
- רסק עגבניות - 2 כפות - סה"כ (86 גרם)
אופן הכנת המתכון
- עיקריותסוג המנה
- מתחילדרגת קושי
- בערך שעהזמן הכנה
- פרווה, כשרכשרות
כרוב ממולא טעים ובריא
- 1 לקלף את העלים מהכרוב לאחר שהופשר מההקפאה (כרוב מוקפא חוסך בישול מקדים - ניתן להקפיא יום לפני ואפילו שבוע). אם לא מקפיאים יש לבשל כרבע שעה עד לריכוך קל של העלים.
- 2 לערבב את הירקות עם התבלינים והקינואה (אין צורך לבשל לפני).
- 3 לשים בכל עלה כרוב כ- 3 כפות מהמילוי, לגלגל, לקפל משני הצדדים, שוב לגלגל ולהניח בסיר.
- 4 לערבב את המים ורסק העגבניות, לשפוך מעל הממולאים (לכסות את הממולאים) ולבשל כ- 40 דקות.
- 5 בתיאבון
ללא צבעי מאכל
ללא חומרים משמרים
טיפ למתכון
מומלץ להגשה עם קרם גבינה לבנה.
התפלגות ערך תזונתי במתכון
התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים |
שומנים |
חלבונים |
פחמימות |
13% |
3.1% |
13.1% |
70.8% |
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה.
קרא עוד.
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.
אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב