דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

10 מנות/יחידות, 143 גרם למנה\יחידה (ומעלה)

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
נזיד עדשים טבעוני
נזיד טעים ובריא עם עדשים
  • 1 משרים בקערה גדולה עם הרבה מים את 3 סוגי העדשים, מחכים כשלוש שעות, מסננים ושוטפים.
  • 2 במחבת עם שוליים ומכסה או סיר רחב מטגנים בשמן הזית את הבצל, השום והגזר עד להשחמה קלה למשך כ- 10 דקות.
  • 3 מוסיפים למחבת את רסק העגבניות, את העדשים וכליטר מים רותחים (המים צריכים לכסות את העדשים בכס"מ).
  • 4 מערבבים, מביאים לרתיחה, מכסים את המחבת ומנמיכים את האש.
  • 5 מבשלים כך כ- 40 דקות עד שהעדשים מתחילות להתרכך.
  • 6 מוסיפים את התבלינים ומיץ הלימון, מערבבים קלות וממשיכים לבשל על אש נמוכה כ- 10 דקות (יש לשים לב שהתבשיל נשאר נוזלי מעט והמים לא נגמרים).
  • 7 מכבים את האש ומגישים חם נזיד עדשים טבעוני טעים ביותר.
  • 8 בתיאבון חיוך

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
16.7% 5.3% 20.1% 57.9%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.07 (0.09 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב