דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

6 מנות/יחידות, 110 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

  • כמון - כף גדושה (10 גרם)
    זרעים שלמים
  • שמן זית - 3 כפות - סה"כ (30 מ"ל)
    כתית מעולה - לטיגון
  • גזר - 2 יחידות בינוניות ללא קליפה - סה"כ (232 גרם)
    חתוכים לקוביות קטנות
  • אורז בסמטי - כוס (146 גרם)
  • מלח - כפית שטוחה
  • מוסקט טחון - כפית (2.5 גרם)
  • פטריות - חבילה (210 גרם)
    סלסלת שמפיניון חתוכות לקוביות
  • שמן זית - 2 כפות - סה"כ (20 מ"ל)
    כתית מעולה - לטיגון הפטריות

אופן הכנת המתכון

  • תוספותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • עד חצי שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
אורז בסמטי עם זרעי כמון, גזר ופטריות
אורז נהדר עם תוספת נהדרת עוד יותר
  • 1 במחבת גדולה מטגנים את זרעי הכמון בשמן הזית. כשהם מתחילים להתפצפץ ולהפיץ ריח - מוסיפים אליהם את קוביות הגזר.
  • 2 ממשיכים לטגן, מוסיפים למחבת את האורז הבסמטי ומערבבים כ- 5 דקות עם כף עץ.
  • 3 מכסים במים רותחים (כ- 2 ס"מ מעל) ומביאים לרתיחה.
  • 4 מוסיפים את התבלינים, מנמיכים את האש, מכסים את הסיר ומבשלים כך במשך כ- 20 דקות או עד שהמים נגמרים והאורז רך ומוכן לאכילה.
  • 5 מטגנים את קוביות הפטריות במחבת נפרדת בשמן הזית.
  • 6 מגישים מנת אורז על צלחת הגשה ומעליה מפזרים חופן מהפטריות.
  • 7 בתיאבון חיוך

שיטת ההכנה כוללת גם טיגון. התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
7% 21.4% 8.8% 62.8%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.3 (0.33 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב