דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

40 מנות/יחידות, 36 גרם למנה\יחידה (מיני אוזני המן)

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל חצי שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
אוזני המן במילוי שוקולד
אוזני המן של פורים עם שוקולד
  • 1 בקערה גדולה מערבבים את כל החומרים היטב בידיים בלבד, לא יותר מחמש דקות, עד שמתקבל כדור בצק.
  • 2 מעבירים את כדור הבצק לנייר אפייה מקומח, יוצרים צורה מלבנית, עוטפים בנייר האפייה ומקררים כ- 3 שעות במקרר.
  • 3 לאחר הקירור מוציאים את הבצק, מרדדים על גבי נייר אפייה מקומח - קורצים עיגולים בעזרת כוס קטנה ומניחים חצי כפית מילוי במרכז.
  • 4 סוגרים בצורת משולש (אוזן) עם פתח קטן באמצע דרכו מציץ המילוי.
  • 5 אופים בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות כ- 10 דקות עד להזהבה קלה.
  • המילוי:
  • אצלנו בבית הכי אוהבים ממרח שוקולד ממש כמו פעם...
  • אני ממליצה לגוון עם ריבות וקונפיטורות שונות, תותים, פירות יער, תפוז, תאנים, תפוח, קינמון ועוד (הכי שווה ריבות שהכנתם לבד בבית). בנוסף ישנם טעמים נוספים - חמאת בוטנים, ריבת חלב, תמרמלית (דרך אגב את כולן ניתן לערבב עם ממרח שוקולד ביחס של אחד לאחד).
  • אם אתם רוצים לפנק ולהתפנק, לכו על גנאש של שוקולד חלב, לבן או מריר: 400 גר` שוקולד חלב, לבן או מריר מומס יחד עם 1 שמנת מתוקה ומצונן היטב - זהו מילוי עשיר מאד ויוקרתי אותו ניתן לבשם במעט ליקר שוקולד או ברנדי (כפית אחת מספיקה בהחלט).
טיפ למתכון
במקום החמאה - ניתן להוסיף מחמאה חתוכה לקוביות קטנות של 1ס"מ על 1 ס"מ. ניתן להמיר 1/2 כוס קמח לבן בקמח מלא. במקום 1/4 כוס חלב - 1/4 כוס מים או 1/4 כוס מיץ תפוזים.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
0% 34.9% 6.8% 58.3%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.54 (0.54 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב