דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

16 מנות/יחידות, 82 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

  • אטריות הקדאיף
  • אטריות קדאיף - 300 גרם
  • חמאה - אריזת נייר (100 גרם)
    מומסת
  • המילוי
  • ריקוטה - 350 גרם
  • סירופ הסוכר
  • מים -  כוסות - סה"כ (360 מ"ל)
  • סוכר - כוס (179 גרם)
    כוס גדושה
  • זעפרן - 1/4 כפית - סה"כ (0 גרם)
    4-5 חוטי זעפרן (לא חובה)
  • הפיסטוקים לקישוט
  • פיסטוק קלוי - 1/4 כוס-טחון - סה"כ (30 גרם)
    לפי הטעם

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מהיר מאודזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
כנאפה ריקוטה ופיסטוקים
קינוח כנאפה בשילוב גבינת ריקוטה ופיסטוקים
  • 1 לשים את אטריות הקדאיף בסיר קטן, לצקת מעל את החמאה המומסת ולערבב היטב.
  • 2 להפריד את אטריות הקדאיף כדי שלא יהיו גושים, ולסדר על המחבת חצי מכמות האטריות.
  • 3 מעל אטריות הקדאיף לפורר את גבינת הריקוטה ולכסות את הגבינה באטריות שנותרו.
  • 4 לבשל על אש בינונית למשך כ- 4-5 דקות עד שמתקבל צבע זהוב.
  • 5 להפוך את הכנאפה בזהירות ולבשל את הצד השני עד להזהבה.
  • 6 להוציא את הכנאפה על מגש.
  • 7 הכנת הסירופ: לבשל את המים והסוכר עם הזעפרן למשך כ- 5-6 דקות, לצקת את הסירופ על הכנאפה, לחכות שיתקרר מעט ולפזר מעל פיסטוקים קלויים וטחונים.
  • 8 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
הזעפרן נותן קצת צבע כתום - לא חובה.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
0.6% 22.1% 9.8% 67.5%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.29 (0.29 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב