דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

3 מנות/יחידות, 308 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

  • תפוח אדמה - 4 יחידות בינוניות ללא קליפה - סה"כ (676 גרם)
    אני השתמשתי בדזירה אדום
  • חומץ 5% - 1/2 כוס - סה"כ (120 מ"ל)
    שומר על הפריכות והקראנץ`
  • פפריקה - כפית שטוחה
    לפי הטעם (לצבע)
  • שמן קנולה - 1/2 כוס - סה"כ (120 מ"ל)
    כמות מוערכת שנספגת בטיגון
  • פלפל שחור - קורט
    גרוס - לא חובה (לפי הטעם)
  • מלח גס - 1/2 כפית שטוחה
    לפי הטעם

אופן הכנת המתכון

  • אחרסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מעל חצי שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
תפוצ`יפס ביתי
גם תפוצ`יפס אפשר להכין לבד בבית
  • 1 לשטוף היטב את תפוחי האדמה (להשאיר את הקליפה).
  • 2 לקלוף את תפוחי האדמה עם קולפן, מנדולינה דק דק דק.
  • 3 להשרות את תפוחי האדמה בחומץ ולהוסיף מעט פפריקה אדומה לצבע. מטרת החומץ היא לשמור על הפריכות והקראנצ`יות של תפוחי האדמה.
  • 4 לאחר 20-30 דקות להעביר לנייר סופג (אחד אחד) ולספוג היטב נוזלים.
  • 5 לחמם שמן במחבת (ראו מידע נוסף לגבי כמות השמן) וכאשר השמן חם לטגן את תפוחי האדמה משני הצדדים (לשים לב שלא יישרפו). אני מחממת שמן במחבת, שמה כל פעם כמה יחידות (לא אחד על השני) והופכת לצד השני. ניתן להכין גם בתנור ואחרי שזה מוכן לשים על רשת כדי שיתקשה (בחום של 200 מעלות לכרבע שעה או עד להשחמה - תפוצ`יפס לכל דבר).
  • 6 להעביר לנייר סופג ולתבל עם מעט פלפל שחור ומלח גס.
  • 7 בתיאבון חיוך

כמות השמן במתכון הינה כמות מוערכת הנספגת בתפוצ`יפס לאחר הטיגון. יש לטגן בכוס שמן לערך.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
7% 44.8% 4.8% 43.4%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.93 (1.09 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב