דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
גם תפוצ`יפס אפשר להכין לבד בבית

מצרכים למתכון

3 מנות/יחידות, 308 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

  • תפוח אדמה - 4 יחידה בינונית ללא קליפה - סה"כ (676 גרם)
    אני השתמשתי בדזירה אדום
  • חומץ 5% - 1/2 כוס - סה"כ (120 מ"ל)
    שומר על הפריכות והקראנץ`
  • פפריקה - כפית שטוחה
    לפי הטעם (לצבע)
  • שמן קנולה - 1/2 כוס - סה"כ (120 מ"ל)
    כמות מוערכת שנספגת בטיגון
  • פלפל שחור - קורט
    גרוס - לא חובה (לפי הטעם)
  • מלח גס - 1/2 כפית שטוחה
    לפי הטעם
- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • אחרסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מעל חצי שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 לשטוף היטב את תפוחי האדמה (להשאיר את הקליפה).
  • 2 לקלוף את תפוחי האדמה עם קולפן, מנדולינה דק דק דק.
  • 3 להשרות את תפוחי האדמה בחומץ ולהוסיף מעט פפריקה אדומה לצבע. מטרת החומץ היא לשמור על הפריכות והקראנצ`יות של תפוחי האדמה.
  • 4 לאחר 20-30 דקות להעביר לנייר סופג (אחד אחד) ולספוג היטב נוזלים.
  • 5 לחמם שמן במחבת (ראו מידע נוסף לגבי כמות השמן) וכאשר השמן חם לטגן את תפוחי האדמה משני הצדדים (לשים לב שלא יישרפו). אני מחממת שמן במחבת, שמה כל פעם כמה יחידות (לא אחד על השני) והופכת לצד השני. ניתן להכין גם בתנור ואחרי שזה מוכן לשים על רשת כדי שיתקשה (בחום של 200 מעלות לכרבע שעה או עד להשחמה - תפוצ`יפס לכל דבר).
  • 6 להעביר לנייר סופג ולתבל עם מעט פלפל שחור ומלח גס.
  • 7 בתיאבון חיוך

כמות השמן במתכון הינה כמות מוערכת הנספגת בתפוצ`יפס לאחר הטיגון. יש לטגן בכוס שמן לערך.

- פרסומת -

כנסו: ספר המתכונים של שגית מלכי

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)496 קלוריות161 קלוריות
חלבונים4 גרם1.3 גרם
פחמימות36 גרם12 גרם
מתוכן סוכרים2.7 גרם0.9 גרם
שומנים37.2 גרם12.1 גרם
מתוכם שומן רווי2.5 גרם0.8 גרם
נתרן476.9 מ"ג155 מ"ג
סיבים תזונתיים5.8 גרם1.9 גרם
מים183.9 גרם59.8 גרם
ליקופן0 מק"ג0 מק"ג
ויטמין A26.4 מק"ג8.6 מק"ג
ויטמין B (סה"כ)4 מ"ג1.3 מ"ג
ויטמין B1166.6 מק"ג54.2 מק"ג
ויטמין B294.4 מק"ג30.7 מק"ג
ויטמין B32.6 מ"ג0.8 מ"ג
ויטמין B5651 מק"ג211.6 מק"ג
ויטמין B6498.2 מק"ג161.9 מק"ג
חומצה פולית - ויטמין B941.6 מק"ג13.5 מק"ג
ויטמין C45.1 מ"ג14.7 מ"ג
ויטמין E322 מק"ג104.7 מק"ג
ויטמין K4.7 מק"ג1.5 מק"ג
סידן22.8 מ"ג7.4 מ"ג
ברזל1.5 מ"ג0.5 מ"ג
מגנזיום49.5 מ"ג16.1 מ"ג
זרחן143.4 מ"ג46.6 מ"ג
אבץ696.3 מק"ג226.3 מק"ג
אשלגן942.6 מ"ג306.4 מ"ג
חומצות שומן רב בלתי רוויות179.7 מ"ג58.4 מ"ג
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 331.8 מ"ג10.3 מ"ג
חומצה לינולאית-אומגה 6147.9 מ"ג48.1 מ"ג
חומצות שומן חד בלתי רוויות18.5 מ"ג6 מ"ג
חומצת שומן אולאית-אומגה 915 מ"ג4.9 מ"ג

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
7% 44.8% 4.8% 43.4%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.