דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

12 מנות/יחידות, 154 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
עוגת גבינה קלאסית
עוגת גבינה אפויה קלאסית, צילום: אלי סגל, סטיילינג: מיכל ליבוביץ
  • 1 מכינים בצק פריך: מערבבים במעבד מזון עם להב פלדה את מצרכי הבצק (חוץ מהחלמון) עד לקבלת תערובת פירורית.
  • 2 מוסיפים את חלמון הביצה ומעבדים עד לקבלת גושים גדולים.
  • 3 מאחדים בידיים לבצק, עוטפים בניילון נצמד ומקררים חצי שעה.
  • 4 מרדדים בתחתית התבנית ואופים בחום של 160 מעלות למשך 15 דקות.
  • 5 מצננים את הבצק.
  • 6 מכינים את המלית: מסננים את הגבינה והשמנת - שמים חיתול בד נקי בתוך מסננת ויוצקים אליו את הגבינות. מומלץ להשאיר כך לפחות 4 שעות.
  • 7 מוציאים את כל המצרכים לטמפרטורת החדר כשעה לפני הכנת העוגה.
  • 8 מחממים את התנור לחום של 200 מעלות (מצב סטטי - לא טורבו).
  • 9 שמים בתחתית התנור תבנית עם מים על מנת ליצור לחות בזמן האפייה.
  • 10 מפרידים את הביצים.
  • 11 מקציפים את החלבונים עם 3/4 כוס סוכר (150 גרם) עד לקבלת קצף יציב הדומה במרקמו לקצף גילוח. יש להיזהר מהקצפת יתר כיוון שאז הקצף הופך לסבוני ונשארים גושים של מרנג בעוגה.
  • 12 מערבבים את יתרת החומרים לתערובת הומוגנית וחלקה ללא גושים.
  • 13 מקפלים 1/3 מהקצף לתערובת הגבינה ולאחר מכן עוד 1/3 ולבסוף את ה- 1/3 הנותר.
  • 14 משמנים את דפנות התבנית בחמאה רכה.
  • 15 יוצקים את בלילת הגבינה על הבצק האפוי ומכניסים לתנור ל- 10 דקות.
  • 16 מוציאים את העוגה ומורידים את הטמפרטורה ל- 150 מעלות.
  • 17 מעבירים סכין רטובה בין העוגה לדפנות התבנית - פעולה זו תגרום לגזים לצאת מהשוליים ותמנע היווצרות סדקים בעוגה.
  • 18 אופים כ- 80 דקות נוספות. האפייה בחום נמוך לאורך זמן מניבה תוצאה של עוגה לבנה.
  • 19 מצננים בתנור כבוי וסגור כשעתיים, מעבירים למקרר למספר שעות ורק כשהעוגה התייצבה והצטננה מחלצים מהתבנית/מהרינג.
  • 20 מאבקים באבקת סוכר ומגישים - הרי לכם עוגת גבינה קלאסית.
  • 21. בתיאבון חיוך

ציוד נדרש: תבנית בקוטר 24.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
0% 19.5% 18.6% 61.9%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.24 (0.24 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב