דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

2 מנות/יחידות, 212 גרם למנה\יחידה

  • קמח טף - 2 כפות שטוחות - סה"כ (24 גרם)
  • קמח עדשים אדומות - 2 כפות גדושות - סה"כ (50 גרם)
  • מים - 1/2 כוס - סה"כ (120 מ"ל)
  • מלח - 1/4 כפית שטוחה
    לפי הטעם
  • פטרוזיליה מיובשת - כפית שטוחה (1 גרם)
    טחונה
  • שמיר מיובש - כפית שטוחה (1 גרם)
  • פלפל אדום - 1/4 יחידה בינונית - סה"כ (46 גרם)
    חתוך לקוביות קטנות
  • קישוא - 1/2 יחידה בינונית - סה"כ (109 גרם)
    מגורר בפומפייה
  • גזר - 1/2 יחידה קטנה ללא קליפה - סה"כ (27 גרם)
    מגורר בפומפייה
  • סלרי - כרפס - 1/2 גבעול - סה"כ (23 גרם)
    קצוץ קטן או רבע כפית מלח סלרי
  • שמן זית - 2 כפות - סה"כ (20 מ"ל)
    כתית מעולה - לטיגון

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מהיר מאודזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
חביתה מקמח טף, קמח עדשים וירקות
חביתה טבעונית טעימה ומזינה
  • 1 מערבבים בקערה את הקמחים עם חצי כוס מים, מערבבים היטב עד שאין גושים והבלילה יוצאת נוזלית.
  • 2 מוסיפים לבלילה את התבלינים ומערבבים שנית.
  • 3 מוסיפים את כל הירקות ומערבבים שוב.
  • 4 במחבת נון-סטיק טובה מחממים כף שמן זית וכשהוא חם שופכים אליו חצי מכמות הבלילה ומשטחים במחבת.
  • 5 מטגנים כך על אש בינונית וממתינים.
  • 5 כשהצד התחתון של החביתה מתייצב - הופכים את החביתה לצד השני בעזרת תרבד.
  • 6 כשהצד שני מתייצב גם מעבירים לצלחת. מחממים שוב כף שמן במחבת וחוזרים על התהליך עם החצי השני של הבלילה.
  • 7 מגישים חם - בתיאבון חיוך

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
6.4% 22.8% 22% 48.8%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.32 (0.35 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב