דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

28 מנות/יחידות, 84 גרם למנה\יחידה (25-30 יחידות)

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
סמבוסק עם חומוס
סמבוסק מטוגן במילוי חומוס
  • 1 להשרות את גרגירי החומוס למשך לילה שלם. למחרת לשטוף את גרגירי החומוס, להחליף את המים ולבשל עד להתרככות למשך כ- 20-25 דקות עם סיר מכוסה - טיפה פתוח כדי שהמים לא יגלשו החוצה בבישול (לבדוק אם גרגירי החומוס רכים). טיפ לבישול מהיר של גרגירי החומוס: כשמרתיחים אותם להוסיף 1/4 כפית אבקת אפייה והבישול יהיה מהיר יותר.
  • 2 לסנן ולטחון גס את גרגירי החומוס המבושלים במעבד מזון ולשים בצד.
  • 3 בסיר בינוני לטגן את הבצל הקצוץ עם מעט שמן עד להזהבה, להוסיף את התבלינים, לערבב דקה, להוסיף את החומוס הטחון, לערבב היטב דקה נוספת ולכבות את הגז.
  • 4 הכנת הבצק: לשים את כל המצרכים בקערה וללוש היטב עד שמתקבל בצק רך. למרוח טיפה שמן, לכסות בניילון נצמד ולהתפיח כשעה.
  • 5 לרדד את הבצק על משטח מקומח, לקרוץ עיגולים בגודל הסמבוסק שאנו רוצים, למלא באמצע מהמלית בעזרת כפית, לסגור ולהדק היטב. להכין כך כמות מסוימת ולהניח בתבנית על נייר אפייה בצד.
  • 6 לטגן את הסמבוסקים בשמן חצי עמוק (750 מ"ל - ראו מידע נוסף בנוגע לכמות השמן הרשומה במתכון) במחבת בינונית ולהוציא על נייר סופג.
  • 7 סמבוסק עם חומוס מאוד טעים ליד סלט ירקות!
  • 8 תיהנו ובתיאבון חיוך

כמות השמן במתכון הינה כמות מוערכת הנספגת בסמבוסקים לאחר הטיגון. יש לטגן בשמן חצי עמוק (750 מ"ל שמן).

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
4.4% 25.2% 10.9% 59.5%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.36 (0.38 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב