דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

12 מנות/יחידות, 96 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל הלחמניות)

אופן הכנת המתכון

  • אחרסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • בערך שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
לחמניות פריקסה
לחמניות פריקסה ביתיות מושלמות
  • 1 בקערה מערבבים את המים, הביצה, הקמח, השמרים והסוכר. מוסיפים את המלח והשמן, וממשיכים ללוש כ- 10 דקות לפחות. מתפיחים במשך כחצי שעה, מוציאים את האוויר מהבצק ומחלקים ל- 12 חלקים שווים. יוצרים צורת אליפסה, משטחים ומקמחים מעט.
  • 2 מניחים על גבי תבנית מרופדת בנייר אפייה ומכניסים למקרר למשך למשך כשעה. כך, כשהבצק יהיה קר נוכל להרימו בקלות מבלי לפגוע בצורה!
  • 3 מחממים שמן עמוק בסיר (ראו מידע נוסף). יש להיזהר שהשמן לא יהיה חם מדי אחרת לא יתבשל בפנים, אך אם לא יהיה מספיק חם הוא לא יתפח יפה (הפריקסה תופח בזמן הטיגון).
  • 4 מטגנים כ- 3 דקות מכל צד עד להשחמה יפה ומוציאים לנייר סופג (הפריקסה צף בשמן).
  • 5 רעיונות למילוי: ביצים, תפוחי אדמה, מטבוחה, טונה, ירקות, חמוצים ולימון כבוש. אפשר להוסיף עוד חריף או מה שאוהבים.
  • 6 בתיאבון חיוך

כמות השמן במתכון הינה כמות מוערכת הנספגת בלחמניות הפריקסה לאחר הטיגון. יש לטגן בשמן עמוק (לא חובה שמן עמוק לחלוטין - רצוי לפחות חצי בקבוק שמן לטיגון או כ- 4-5 ס"מ מהסיר). הערך התזונתי לא כולל את תוספות הפריקסה.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
0% 23.3% 9.9% 66.8%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.3 (0.3 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב