דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
לחמניות פריקסה
לחמניות פריקסה
לחמניות פריקסה
לחמניות פריקסה ביתיות מושלמות

מצרכים למתכון

12 מנות/יחידות, 96 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל הלחמניות)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • אחרסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • בערך שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 בקערה מערבבים את המים, הביצה, הקמח, השמרים והסוכר. מוסיפים את המלח והשמן, וממשיכים ללוש כ- 10 דקות לפחות. מתפיחים במשך כחצי שעה, מוציאים את האוויר מהבצק ומחלקים ל- 12 חלקים שווים. יוצרים צורת אליפסה, משטחים ומקמחים מעט.
  • 2 מניחים על גבי תבנית מרופדת בנייר אפייה ומכניסים למקרר למשך למשך כשעה. כך, כשהבצק יהיה קר נוכל להרימו בקלות מבלי לפגוע בצורה!
  • 3 מחממים שמן עמוק בסיר (ראו מידע נוסף). יש להיזהר שהשמן לא יהיה חם מדי אחרת לא יתבשל בפנים, אך אם לא יהיה מספיק חם הוא לא יתפח יפה (הפריקסה תופח בזמן הטיגון).
  • 4 מטגנים כ- 3 דקות מכל צד עד להשחמה יפה ומוציאים לנייר סופג (הפריקסה צף בשמן).
  • 5 רעיונות למילוי: ביצים, תפוחי אדמה, מטבוחה, טונה, ירקות, חמוצים ולימון כבוש. אפשר להוסיף עוד חריף או מה שאוהבים.
  • 6 בתיאבון חיוך

כמות השמן במתכון הינה כמות מוערכת הנספגת בלחמניות הפריקסה לאחר הטיגון. יש לטגן בשמן עמוק (לא חובה שמן עמוק לחלוטין - רצוי לפחות חצי בקבוק שמן לטיגון או כ- 4-5 ס"מ מהסיר). הערך התזונתי לא כולל את תוספות הפריקסה.

עוד הצעות למתכונים

כנסו: ספר המתכונים של הילה רשתי

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)301314
חלבונים (גרם)5.79 6.05
פחמימות (גרם)3941
מתוכן סוכרים (גרם)2.52 2.63
שומנים (גרם)13.6 14.2
מתוכם שומן רווי (גרם)0.95 0.99
מתוכם שומן טראנס (גרם)00
כולסטרול (מ"ג)17.98 18.78
נתרן (מ"ג)298.55311.8
מים (גרם)28.6629.93
ויטמין A (מק"ג)7.738.08
ויטמין B (מ"ג)0.110.12
ויטמין B1 (מ"ג)00
ויטמין B2 (מ"ג)0.020.02
ויטמין B3 (מ"ג)00
ויטמין B5 (מ"ג)0.070.08
ויטמין B6 (מ"ג)0.010.01
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)2.272.37
ויטמין B12 (מק"ג)0.040.04
ויטמין D (מק"ג)0.10.1
ויטמין E (מ"ג)0.050.05
ויטמין K (מק"ג)0.010.02
סידן (מ"ג)3.663.82
ברזל (מ"ג)0.090.09
מגנזיום (מ"ג)0.840.87
זרחן (מ"ג)9.579.99
אבץ (מ"ג)0.070.07
אשלגן (מ"ג)6.787.08
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.090.1
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)00
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.080.08
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.180.18
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.160.17

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
0% 23.3% 9.9% 66.8%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.3 (0.3 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.