דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
פריקסה אפוי
פריקסה אפוי
פריקסה אפוי מהמטבח הטוניסאי

מצרכים למתכון

9 מנות/יחידות, 260 גרם למנה\יחידה (מספר מנות מוערך)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • אחרסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 ללוש את כל מצרכי הבצק עד לקבלת בצק רך ודביק. אפשר ללוש במיקסר במשך 7 דקות ואפשר ללוש ביד במשך כ- 12 דקות. את המים החמימים להוסיף תחילה בכוס אחת ולהמשיך עם עוד חצי כוס רק במידת הצורך.
  • 2 לעטוף את הבצק במעט שמן זית ולהתפיח כשעה.
  • 3 לפתוח את הבצק עם היידים למלבן רחב, למלא במילוי (למרוח מטבוחה באמצע הבצק - להימנע מלמרוח בקצוות בכדי שיהיה אפשר להדק את הבצק היטב, לפזר את הביצים הקשות, תפוחי אדמה המבושלים והחתוכים לקוביות, טבעות הזיתים והטונה) ולסגור היטב. לדאוג שהתפר יהיה למטה ולהתפיח שוב כרבע שעה. לעטוף שוב במעט שמן זית.
  • 4 לאפות בחום של 200 מעלות כ- 20 דקות עד שמזהיב יפה ולצנן.
  • 5 כשהלחמניות יוצאות מהתנור למרוח שוב מעט שמן זית.
  • 6 בתיאבון חיוך
- פרסומת -

כנסו: ספר המתכונים של כרמית דהאן

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)537 קלוריות206 קלוריות
חלבונים15.2 גרם5.8 גרם
פחמימות57 גרם22 גרם
מתוכן סוכרים2.6 גרם1 גרם
שומנים27.4 גרם10.5 גרם
מתוכם שומן רווי4.1 גרם1.6 גרם
מתוכם שומן טראנס2.9 מ"ג1.1 מ"ג
כולסטרול130.5 מ"ג50.1 מ"ג
נתרן1.1 גרם0.4 גרם
סיבים תזונתיים1.3 גרם0.5 גרם
מים113.9 גרם43.7 גרם
ויטמין A50.5 מק"ג19.4 מק"ג
ויטמין B (סה"כ)2.3 מ"ג0.9 מ"ג
ויטמין B190.4 מק"ג34.7 מק"ג
ויטמין B2180.7 מק"ג69.4 מק"ג
ויטמין B3963.9 מק"ג370.1 מק"ג
ויטמין B5841.5 מק"ג323.1 מק"ג
ויטמין B6237.1 מק"ג91 מק"ג
חומצה פולית - ויטמין B921.4 מק"ג8.2 מק"ג
ויטמין B120.4 מק"ג0.1 מק"ג
ויטמין C5.3 מ"ג2 מ"ג
ויטמין D0.7 מק"ג0.3 מק"ג
ויטמין E352 מק"ג135.2 מק"ג
ויטמין K1.6 מק"ג0.6 מק"ג
סידן24.3 מ"ג9.3 מ"ג
ברזל668.3 מק"ג256.6 מק"ג
מגנזיום18.2 מ"ג7 מ"ג
זרחן88 מ"ג33.8 מ"ג
אבץ567.2 מק"ג217.8 מק"ג
אשלגן278.5 מ"ג106.9 מ"ג
חומצות שומן רב בלתי רוויות539.7 מ"ג207.2 מ"ג
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 319.8 מ"ג7.6 מ"ג
חומצה לינולאית-אומגה 6446.7 מ"ג171.5 מ"ג
חומצות שומן חד בלתי רוויות1.3 גרם0.5 גרם
חומצת שומן אולאית-אומגה 91.2 גרם0.5 גרם

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
1.3% 27.1% 15% 56.6%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.
- פרסומת -
אורז אדום

אורז אדום

אורז בסמטי עם ירקות

אורז בסמטי עם ירקות

- פרסומת -

אפליקציית Foods

אפליקציית המתכונים שלנו! רוצים לנסות?

קיפודי אורז ובשר

קיפודי אורז ובשר

ספינג' ביתי

ספינג' ביתי

קובה סלק פיקנטית ברוטב סמיך

קובה סלק פיקנטית ברוטב סמיך

תפוזים: זנים, יתרונות, חסרונות והקשר לויטמין C

תפוזים: זנים, יתרונות, חסרונות והקשר לויטמין C

מגש סושי בסניף נגיסה סושי בר הכשר, כיכר המדינה
תוכן שיווקי

מגש סושי בסניף נגיסה סושי בר הכשר, כיכר המדינה

169 ₪