דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
בורקס ים תיכוני
בורקס ים תיכוני
תיזהרו שלא להתמכר!

מצרכים למתכון

7 מנות/יחידות, 279 גרם למנה\יחידה (6-8 מנות (תלוי בגודל המנה))

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מעל חצי שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
  • 1 מערבבים היטב בקערה גדולה את הגבינות, הביצים, הקמח, המלח והפלפל השחור, ומכניסים לקירור.
  • 2 מניחים בתבנית של התנור נייר אפייה ומשמנים קלות.
  • 3 חותכים את בצק הפילאס המופשר בדיוק לשני חצאים. חצי אחד משאירים על הניילון ומרדדים מעט לצדדים, מרימים את הבצק עם הניילון והופכים על נייר האפייה.
  • 4 מפזרים את תערובת הגבינות על גבי החלק הראשון של הבצק באופן שווה.
  • 5 מרדדים את חלק הבצק השני ומניחים בעדינות על תערובת הגבינות
  • (במידה ונשארות שאריות בצק בצידי הבורקס, ניתן לחתוך ולהוסיף באיזורים שחסר בהם בצק).
  • 6 את הביצה הטרופה מורחים על הבצק ומפזרים שומשום וקצח לפי הטעם.
  • 7 מחממים את התנור מראש לחום של כ- 180-190 מעלות ואופים במשך כחצי שעה או עד שפני הבורקס משחימים.
  • 8 מוציאים את תבנית התנור ומניחים לקירור למשך כ- 5 דקות, חותכים את הבורקס לריבועים ומגישים.
  • 9 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
ניתן להגיש עם ביצים וחמוצים, עם אבטיח או עם סלט ירקות עשיר.
- פרסומת -

המתכון באדיבות יהודית כהן מורחיים

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)637228
חלבונים (גרם)25.82 9.25
פחמימות (גרם)4014
מתוכן סוכרים (גרם)0.11 0.04
שומנים (גרם)41.42 14.84
מתוכם שומן רווי (גרם)22.28 7.98
מתוכם שומן טראנס (גרם)0.270.1
כולסטרול (מ"ג)156.52 56.07
נתרן (מ"ג)1,284460.15
סיבים תזונתיים (גרם)0.89 0.32
מים (גרם)22.27.95
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)46.6416.71
ויטמין B (מ"ג)0.680.24
ויטמין B1 (מ"ג)0.010
ויטמין B2 (מ"ג)0.130.05
ויטמין B3 (מ"ג)0.020.01
ויטמין B5 (מ"ג)0.450.16
ויטמין B6 (מ"ג)0.050.02
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)13.74.91
ויטמין B12 (מק"ג)0.260.09
ויטמין C (מ"ג)0.020.01
ויטמין D (מק"ג)0.780.28
ויטמין E (מ"ג)0.310.11
ויטמין K (מק"ג)0.20.07
סידן (מ"ג)487.79174.75
ברזל (מ"ג)0.530.19
מגנזיום (מ"ג)14.215.09
זרחן (מ"ג)57.8320.72
אבץ (מ"ג)0.380.14
אשלגן (מ"ג)77.1727.64
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.560.2
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.010.01
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.450.16
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)1.070.38
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.990.36

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
0.8% 38.3% 23.9% 37%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.
מה דעתך?