דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

7 מנות/יחידות, 279 גרם למנה\יחידה (6-8 מנות (תלוי בגודל המנה))

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מעל חצי שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
בורקס ים תיכוני
תיזהרו שלא להתמכר!
  • 1 מערבבים היטב בקערה גדולה את הגבינות, הביצים, הקמח, המלח והפלפל השחור, ומכניסים לקירור.
  • 2 מניחים בתבנית של התנור נייר אפייה ומשמנים קלות.
  • 3 חותכים את בצק הפילאס המופשר בדיוק לשני חצאים. חצי אחד משאירים על הניילון ומרדדים מעט לצדדים, מרימים את הבצק עם הניילון והופכים על נייר האפייה.
  • 4 מפזרים את תערובת הגבינות על גבי החלק הראשון של הבצק באופן שווה.
  • 5 מרדדים את חלק הבצק השני ומניחים בעדינות על תערובת הגבינות
  • (במידה ונשארות שאריות בצק בצידי הבורקס, ניתן לחתוך ולהוסיף באיזורים שחסר בהם בצק).
  • 6 את הביצה הטרופה מורחים על הבצק ומפזרים שומשום וקצח לפי הטעם.
  • 7 מחממים את התנור מראש לחום של כ- 180-190 מעלות ואופים במשך כחצי שעה או עד שפני הבורקס משחימים.
  • 8 מוציאים את תבנית התנור ומניחים לקירור למשך כ- 5 דקות, חותכים את הבורקס לריבועים ומגישים.
  • 9 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
ניתן להגיש עם ביצים וחמוצים, עם אבטיח או עם סלט ירקות עשיר.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
0.8% 38.3% 23.9% 37%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.63 (0.64 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב