דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

9 מנות/יחידות, 260 גרם למנה\יחידה (מספר מנות מוערך)

אופן הכנת המתכון

  • אחרסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
פריקסה אפוי
פריקסה אפוי מהמטבח הטוניסאי
  • 1 ללוש את כל מצרכי הבצק עד לקבלת בצק רך ודביק. אפשר ללוש במיקסר במשך 7 דקות ואפשר ללוש ביד במשך כ- 12 דקות. את המים החמימים להוסיף תחילה בכוס אחת ולהמשיך עם עוד חצי כוס רק במידת הצורך.
  • 2 לעטוף את הבצק במעט שמן זית ולהתפיח כשעה.
  • 3 לפתוח את הבצק עם היידים למלבן רחב, למלא במילוי (למרוח מטבוחה באמצע הבצק - להימנע מלמרוח בקצוות בכדי שיהיה אפשר להדק את הבצק היטב, לפזר את הביצים הקשות, תפוחי אדמה המבושלים והחתוכים לקוביות, טבעות הזיתים והטונה) ולסגור היטב. לדאוג שהתפר יהיה למטה ולהתפיח שוב כרבע שעה. לעטוף שוב במעט שמן זית.
  • 4 לאפות בחום של 200 מעלות כ- 20 דקות עד שמזהיב יפה ולצנן.
  • 5 כשהלחמניות יוצאות מהתנור למרוח שוב מעט שמן זית.
  • 6 בתיאבון חיוך

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
1.3% 27.1% 15% 56.6%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.38 (0.39 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב