דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

12 מנות/יחידות, 157 גרם למנה\יחידה

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
שושני שטרודל תפוחים
הגשה מקורית לשטרודל תפוחים בראש השנה
  • 1 להפשיר את בצק הפילו (או בצק העלים) למשך לילה במקרר.
  • 2 לחתוך את התפוחים (גרני סמית) לחצי, להוציא את הליבה ולחתוך אותם לפלחים דקים ויפים (להשאיר את הקליפה. אפשר להשתמש גם בתפוחי עץ מתוקים ולאו דווקא בחמצמצים).
  • 3 לשים את פלחי התפוחים בקערה עם המים ומיץ הלימון, ולהכניס למיקרוגל למשך כ- 4 דקות. לבדוק אם הפלחים התרככו ואם לא אז לחמים עוד 2 דקות (צריכים להיות רכים מעט). לסנן את הנוזלים.
  • 4 לקחת קערה נוספת עם ריבה בטעם שאוהבים (אני השתמשתי בריבת תות שדה), להוסיף 2 כפות מים, לחמם במיקרוגל למשך כדקה ולערבב לאיחוד.
  • 5 להוציא את בצק הפילו מהמקרר (אם זה בצק עלים אז לרדד דק - לא דק נייר), לחתוך ל- 12 חלקים (אורך), למרוח על כל חלק ריבה, להניח את פלחי התפוחים על חצי מהבצק, לפזר מעל קינמון, אגוזי מלך ומעט סוכר דמררה ולקפל את החלק השני של הבצק על התפוחים (להשאיר חלק שיראו). לגלגל כרולדה ולקראת הסוף להדביק מעט עם הריבה כדי שהבצק לא ייפתח.
  • 6 להניח את השטרודלים בתבנית שקעים מסיליקון ולאפות בתנור שחומם מראש לחול של 190-200 מעלות למשך כשעה לפחות (לבדוק מדי פעם עם האצבע על הבצק ולראות אם הוא מוכן).
  • 7 להוציא מהתנור, להמתין שהשושנים יתקררו ולפדר באבקת סוכר מעל.
  • 8 בתיאבון חיוך

ציוד נדרש: תבנית 12 שקעים מסיליקון.

שיטת ההכנה כוללת גם שימוש במיקרוגל. יש אפשרות להכין את המאפה הזה דיאטטי: חצי עלה פילו, חצי תפוח עץ ירוק, ריבה ללא סוכר וללא תוספת אגוזי מלך וסוכר חום - יוצא מהמם גם כן!

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
3.2% 2.2% 7.5% 87.1%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.02 (0.02 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב